Kinderarts in gesprek met patiënt. Foto: Gelre Ziekenhuizen
Kinderarts in gesprek met patiënt. Foto: Gelre Ziekenhuizen Foto:

Kinderafdelingen ontvangen Zilveren Smiley

Onderscheiden door zorg en voorzieningen kind en ouders

ZUTPHEN - Stichting Kind en Ziekenhuis waardeerde op beide locaties, Gelre Ziekenhuizen Zutphen en Apeldoorn, de zorg op de kinder- en kinderdagbehandelingsafdelingen met het kwaliteitskeurmerk, de Zilveren Smiley. Dit betekent dat de zorg zoveel mogelijk is afgestemd op de behoeften van het kind en het gezin.

Dat Gelre ziekenhuizen zich positief onderscheidt door haar zorg en voorzieningen voor kind en ouders. Zo besteden medewerkers aandacht aan hoe het kind en het gezin zelf de invloed van een behandeling of ziekte ervaren, zowel op lichamelijk, emotioneel als op sociaal gebied. Daarnaast neemt Gelre ziekenhuizen het perspectief van het kind mee in de relevante beleidsontwikkelingen.

Wat kun je als kind dan zoal verwachten in Gelre ziekenhuizen? Je krijgt uitleg in begrijpelijke taal, zodat je snapt wat er met je aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Ook is er speciale bewegwijzering, zodat je zelf je weg kunt vinden naar de kinderafdeling. Ook is er een aparte speelruimte met speelgoed, spellen, televisie en Ipad.