Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

LBC'72 Beach Badminton 2016

Op woensdagavond 28 december heeft LBC'72 voor de tweede keer een Beach Badminton Toernooi gehouden in de Hamalandhal te Lichtenvoorde van 19.00u tot 23.00u.

Er waren totaal 56 ingeschreven deelnemers die hebben meegedaan aan dit fantastisch gezellige toernooi. De deelnemers waren LBC leden en hun introducees (familieleden of vrienden) zowel jeugd als volwassenen speelden mee in gemengde teams.
Bij LBC Beach Badminton wordt er gespeeld op een beach volleybalveld met 4 personen in elk veld. Men speelt dus met 4 tegen 4 (bij normaal badminton is dit 2 tegen 2) en rouleert na elke opslag van plaats in het veld (doordraaien). De punten worden gescoord volgens het rallypoint systeem.

Er werd een eerste familie ronde gespeeld met twee poules, waarin de LBC leden met hun introducees in één team samen speelden. Daarna was er een pauze waarna een tweede ronde werd gespeeld, wederom in twee poules. Maar nu waren de competitie badmintonners in één poule gezet en de recreanten en gasten in een andere poule.
Beide speelrondes waren zeer geslaagd en het ging er vaak zeer fanatiek aan toe, ook de gasten/introducees waren niet te bang om de shuttle eens flink een mep te verkopen. Er waren ook vaak wel hilarische spelmomenten omdat deze speelwijze nog wat onwennig is voor de meeste deelnemers.

In de tussentijd dat men even niet hoefde te spelen konden de deelnemers zich te goed doen aan verse oliebollen, warme chocomel, gluhwein, koffie enz enz. Er was van alles verkrijgbaar in het gezellig ingerichte café van de Hamalandhal.

Na afloop was er de prijsuitreiking. Elk team dat een poule had gewonnen kreeg van de organisatie een oliebollenpakket zodat ieder teamlid thuis nog eens fijn oliebollen kan gaan bakken.
Wij kunnen als LBC'72 weer terugkijken op een geslaagd Beach Badminton Toernooi, waaraan alle deelnemers veel plezier hebben beleefd.
Wilt u ook eens ervaren hoe leuk badminton kan zijn? Kijk dan op onze website: www.lbc72.nl voor verdere informatie over de aanwezigheid van LBC'72 in de Hamalandhal.