Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

LTC de Kei clubkampioenschappen Beachtennis 2016

Net als vorig jaar bood LTC de Kei haar leden de mogelijkheid om een avond Beachtennis te spelen in de Hamalandhal. Dit jaar is er gekozen om te strijden om de titel clubkampioenschappen Beachtennis.
In samenwerking met Tennisschool Frans Bouwhuis werden teams ingeschreven en een speelschema opgesteld. Uiteindelijk streden 14 teams, bestaande uit twee personen, om de titel. Eén wedstrijd duurde 7 minuten en er werd gespeeld in de vorm van een wedstrijd tiebreak. Bij Beachtennis mag de bal niet stuiteren en wordt er gespeeld met speciale Beachtennis rackets en ballen. Het veld is 16 meter lang en 8 meter breed en de hoogte van het net is 1,70 meter.

Dat Beachtennis anders is dan gewoon tennis, werd al snel duidelijk. Door de zachte ondergrond en het vele duiken, kwamen alle spelers flink aan het zweten. De poulewinnaars mochten een finale spelen om te bepalen wie de eerste clubkampioenen werden. Uiteindelijk bleken Peter Kolkman en Frans Bouwhuis net iets te sterk te zijn voor Jip Sterenborg en Bruce van Ingen. De uitslag van de finale was 14-10 in het voordeel van Peter en Frans. Alle finalisten kregen tijdens de prijsuitreiking een cadeaubon aangeboden namens LTC de Kei en tennisschool Frans Bouwhuis. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Hotel Restaurant 't Zwaantje en Gulf. Na afloop werd er geproost op de winnaars en de afsluiting van het tennisjaar.