Korpsconcert in de Doelen. Foto: PR
Korpsconcert in de Doelen. Foto: PR Foto:

Koninklijke Marinierskapel in Lichtenvoorde

HARREVELD - Muziekvereniging Sint Agatha uit Harreveld heeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine naar de Achterhoek weten te halen voor een concert. Dit vindt plaats in de Hamalandhal in Lichtenvoorde op vrijdag 17 februari.

Het concert wordt aangeboden aan de muziekvereniging uit Harreveld vanwege hun 50-jarig bestaan. Dit jubileum werd afgelopen november al groots gevierd in eigen dorp middels Ssst… Agatha on Air. Het jubileumjaar wordt nu afgesloten door een optreden van één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht.

Na het daverende succes van Ssst… Agatha on Air maakt muziekvereniging St. Agatha zich op voor een nieuw hoogtepunt: de komst van de marinierskapel naar Lichtenvoorde.

"Vanwege de ruimte gaan we bewust uitwijken naar Lichtenvoorde", zegt één van de organisatoren. "We hadden het graag in ons eigen dorpshuis gehouden, maar hier kan het geluid niet goed weg. Daarnaast willen we het mogelijk maken om de gehele gemeente Oost Gelre en alle inwoners uit de regio optimaal te laten genieten van dit prachtige orkest. Hiervoor hebben we in de Hamalandhal de perfecte locatie gevonden."

De dirigent van Muziekvereniging Sint Agatha, Robin Loff, speelt ook bij de kapel. In 1997 werd hij aangenomen als klarinettist en inmiddels speelt hij al een aantal jaren basklarinet. Met dit orkest speelde hij onder andere al in Japan, Curaçao, Aruba, Rusland, Amerika, Noorwegen, Zweden en Zwitserland en treden ze regelmatig op voor het koninklijk huis.

Het orkest zal deze avond onder leiding staan van gastdirigent Jan Stulen. Ook zal er een solowerk uitgevoerd worden door solofluittiste Sergeant Magda van der Kooi.

Muziekvereniging Sint Agatha is vereerd één van de beste orkesten van Nederland in Lichtenvoorde te mogen verwelkomen. Kaarten kosten 15 euro en kunnen worden gekocht via de website.


www.st-agatha.nl