Gezelligheid bij het bowlen. Foto: PR
Gezelligheid bij het bowlen. Foto: PR

Sourcy Sportnacht:
sportief en gezellig

'Langzamerhand een begrip in de regio'

Door Karin Stronks

ZIEUWENT – De 27e editie van de Sourcy Sportnacht zit er weer op. Bijna tweehonderd sporters deden mee met één van de vier onderdelen. Zo'n vijftig bowlers, vijf regionale zaalvoetbalteams, een kleine dertig koppels kruisjassers en ruim veertig darters kwamen in actie bij de Sourcy Sportnacht in Zieuwent.

Prima verlopen
"De deelnemers acteerden op hun eigen niveau, sommigen doen puur voor de gezelligheid mee, anderen gaan vol voor de winst alsof het een wereldkampioenschap is. We hebben dit jaar de stijl enigszins aangepast vanwege het restaurant maar de Sportnacht is prima verlopen", vertelt Jorik Meijer tevreden. De sporten zijn zodanig verdeeld over Sourcy Center dat niemand last van elkaar heeft. Jorik: "De kruisjassers hebben geen behoefte aan herrie van het bowlen bijvoorbeeld, daar moeten we rekening mee houden. We hebben gelukkig alleen maar positieve reacties gehad, we kunnen terugkijken op een gemoedelijke, sportieve en gezellige Sportnacht!"

Het aantal deelnemers is nogal wisselend door de jaren heen. "Er zijn deelnemers die al vanaf het begin meedoen hier, bij het bowlen is dat met name het geval, dat blijft een populair onderdeel. Het aantal voetbalteams is wel eens meer geweest, er gaan tegenwoordig veel teams op trainingskamp maar ook worden in de regio meer evenementen zoals onze Sportnacht georganiseerd. Het is op zich best een compliment dat deze formule gekopieerd wordt maar sporters gaan geen twee of drie weken achter elkaar ergens meedoen, het betekent met name bij het zaalvoetbal dat het aantal teams minder wordt. Wel merken we dat Sourcy Sportnacht langzamerhand een begrip is in de regio", geeft Jorik aan.
Tevreden
Het onderdeel Kruisjassen mag rekenen op een stabiel aantal deelnemers, net als bowlen. Darten is volgens Jorik erg populair op dit moment, het enorme succes van Michael van Gerwen is hier natuurlijk debet aan. "Het niveau bij darten was zeer hoog, de sfeer was gezellig bij het bowlen maar ook bij dat onderdeel gingen veel deelnemers vol voor de winst. Longa 2 is een terechte winnaar al heeft Beltrum het hele toernooi goed gespeeld. In de finale was Beltrum toch een maatje te klein… Bij kruisjassen won het koppel Ter Bogt en Ter Bogt", glimlacht Jorik. Hij vervolgt: "We zijn zeer tevreden over het verloop van de Sportnacht. Volgend jaar gooien we misschien wel iets om en voegen we bijvoorbeeld handbal toe als sport. We gaan er nog over brainstormen!"

De uitslagen: Bowling: 1. Big Balls on Fire, 2. Bamies. Voetbal: 1. Longa 2, 2. Beltrum. Darten: 1. Jorik Meijer, 2. Remco van Berkum. Winnend koppel kruisjassen: Ter Bogt en Ter Bogt uit Groenlo.


Top-deelnemersveld Marveldtoernooi

GROENLO - Alle liefhebbers van de voetbalsport zaten op zondag 8 januari weer op het puntje van de stoel bij de presentatie van het deelnemersveld van de 28ste editie van het Internationaal Marveldtoernooi 2017. Dit jaar wordt het toptoernooi gehouden op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017. Tijdens de in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof in Groenlo gehouden Nieuwjaarsbijeenkomst van de sportvereniging Grol werden onder grote belangstelling niet alleen de deelnemende twaalf ploegen aan de openbaarheid prijsgegeven, ook werd de loting verricht voor de poule-indeling van dit jeugdvoetbaltoernooi.

Door Theo Huijskes

De stichting Internationaal Marveldtoernooi maakte, bij monde van voorzitter Marco Frank, de deelnemende twaalf ploegen voor het voetlicht. Een supersterk deelnemersveld, waarbij zelfs nationaal en internationaal acterende jeugdploegen te horen kregen dat zij dit jaar niet welkom zijn op dit voor C-jeugd niveau één van de meest vooraanstaande voetbaltoernooien van Nederland.

Afgewezen werd de jeugd van FC Twente en op internationaal niveau de jeugd van Manchester United. Allebei gerenommeerde jeugdselecties die vanwege hun matige prestaties in de afgelopen jaren tijdens het hoogstaande jeugdtoernooi in Groenlo voorlopig genoegen moeten nemen met een plaats in de wachtkamer.

Opvallend was de positieve reactie van de aanwezige belangstellenden toen bekend werd gemaakt dat de jeugd van het Duitse Borussia Dortmund, na een eerste deelname in 1998, dit jaar wederom van de partij is. Ook internationaal bekende ploegen als Real Madrid uit Spanje (dit jaar voor de elfde keer in Groenlo aanwezig), Arsenal uit Engeland (na 2015 voor de tweede keer) en Benfica uit Portugal (winnaar in 2016) werden met een warm applaus begroet.

Hierbij komt duidelijk tot uiting dat de doelstelling van het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi om het hoge niveau van de voorgaande edities minimaal te evenaren, is gerealiseerd. Een deelnemersveld van absoluut topniveau met veel verschillende culturen en speelstijlen.

Twaalf ploegen uit negen verschillende landen en drie verschillende continenten. En bovendien maar liefst acht ploegen waarvan het eerste team dit voetbaljaar is uitgekomen of nog uitkomt in de UEFA Champions League.

Na loting is de poule-indeling voor het Internationaal Marveldtoernooi 2017 als volgt:
Poule A: Ajax, Real Madrid, PSV, FC Kopenhagen, Right To Dream Ghana en SL Benfica, Poule B: SV Grol, Feyenoord, RSC Anderlecht, Arsenal, Red Bull Brasil en Borussia Dortmund.