Het VION-terrein met op de voorgrond het voormalige Café Arink. Foto: Theo Huijskes
Het VION-terrein met op de voorgrond het voormalige Café Arink. Foto: Theo Huijskes

Lof en vragen bij voorstel tot aankoop VION-terrein Lievelde

Vervolg van de voorpagina

LIEVELDE - het college van Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre heeft de gemeenteraad voorgesteld om in te stemmen met de aankoop van het voormalige VION-terrein aan in Lievelde, voor een bedrag van ruim vier ton. Het voorstel werd behandeld in de commissievergadering en oogstte instemming van de coalitiepartijen en riep vragen op bij de oppositie.

Wethouder Marieke Frank: "Verder is Achterhoek Toerisme geïnteresseerd en daarnaast heeft Arriva aangegeven deel te willen uitmaken van de exploitatie. Dit soort ontwikkelingen geven al aan dat het hier straks mogelijk gaat om een belangrijk knooppunt ten behoeve van de gehele regio. Met betrekking tot de grondverontreiniging is er reeds een uitgebreid onderzoek gedaan toen er ter plekke nog sprake was woningbouw. Daaruit is voortgekomen dat wij niet hoeven te saneren en dat de grond dus geschikt is voor een totaal andere functie." Frank deelde verder mee dat het aan te leggen park via een juiste naamgeving een bepaalde trekker moet worden. "Het wordt absoluut geen derde VVV-locatie, maar wel een locatie die toeristisch gezien interessant moet worden. Een groot groen themapark, dat alle omliggende toeristische en recreatieve voorzieningen met elkaar verbindt."
Aangevuld door wethouder Vincent van Uem, die nog eens verduidelijkte dat handhaving van het huidige bestemmingsplan het gevaar inhoudt dat men alsnog met een dan niet te weigeren aanvraag komt voor een bedrijf op het gebied van varkens, koeien, kalveren of kippen. En daar zit toch niemand meer op te wachten", aldus Van Uem.


Start Mantelzorgcafé in Oost Gelre

OOST GELRE - De eerste bijeenkomst van het Mantelzorgcafé in Oost Gelre is op donderdagmiddag 9 februari. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo, Markt 4-6, van 14.00 tot 15.30 uur. De horecagelegenheid opent de deuren pas om 14.00 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Daarom zijn mantelzorgers welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdag 9 februari, 13 april, 8 juni, 14 september en 9 november van 14.00 tot 15.30 uur bij 'Het Huys van Frederik Hendrik' in Groenlo en op donderdag 9 maart, 11 mei, 13 juli, 12 oktober en 14 december van 10.00 tot 11.30 uur bij Drank en Spijslokaal Markant in Lichtenvoorde. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.