Fotograaf: Valerie Kuypers
Fotograaf: Valerie Kuypers Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Uniek concert van de koninklijke marinierskapel in Lichtenvoorde!

Vrijdag 17 februari organiseert muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld een concert van de Marinierskapel der koninklijke Marine in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Het concert zal worden aangeboden aan de muziekvereniging uit Harreveld vanwege hun 50-jarig bestaan.

De muziekvereniging kijkt uit naar de komst van de Marinierskapel naar Lichtenvoorde. "Het is één van de beste orkesten van Nederland", aldus een van de organisatoren. "Vanwege de ruimte gaan we uitwijken naar Lichtenvoorde. We hadden het graag in ons eigen dorpshuis in Harreveld georganiseerd, maar hier kan het geluid niet goed weg. Daarnaast willen we het mogelijk maken om de gehele gemeente Oost Gelre en alle inwoners uit de regio optimaal te laten genieten van dit prachtige orkest. Hiervoor hebben we in de Hamalandhal de perfecte locatie gevonden".

Het concert van de Marinierskapel zal het jubileumjaar van de vereniging afsluiten. Na succesvolle vorige concerten door de vereniging zelf met als laatste, het groots aangepakte: "Ssst… Agatha on Air", zal dit concert voor een waardige afsluiting zorgen. De dirigent van Muziekvereniging St. Agatha, Robin Loff, speelt ook bij de kapel. In 1997 werd hij aangenomen als klarinettist en inmiddels speelt hij al een aantal jaren basklarinet. Met dit orkest speelde hij onder andere al in Japan, Curaçao, Aruba, Rusland, Amerika, Noorwegen, Zweden en Zwitserland en treden ze regelenmatig op voor het Koninklijk huis.

Kaarten a €15,- kunnen worden gekocht via de website: www.st-agatha.nl en bij de Hamalandhal, bakkerij Tonnie Knippenborg en Dorpshuis 't Kempken.