Slager Vincent Gosselink en zijn medewerkers. Broer en slager Jos staat wegens omstandigheden niet op de foto. Foto: PR.
Slager Vincent Gosselink en zijn medewerkers. Broer en slager Jos staat wegens omstandigheden niet op de foto. Foto: PR. Foto:

Slagerij Gebroeders Gosselink viert 25-jarig bestaan

LICHTENVOORDE - Zaterdag 11 februari is het precies 25 jaar geleden dat de gebroeders Jos en Vincent Gosselink slagerij 'De Vleeshal' aan de Aaltenseweg overnamen van Herman Groot Zevert, die deze slagerij van Vos jarenlang runde. Inmiddels alweer zeven jaar aan de Nieuwmarkt gehuisvest, willen de gebroeders het 25-jarig jubileum met hun klanten vieren. Aan de buitenkant is de slagerij zaterdag versierd, de medewerkers zijn in het nieuw gestoken en voor klanten is een speciale jubileumactie.

Tot 1 mei kunnen klanten sparen voor vleesspecialiteiten en maken kans op 'een gedekte tafel'. Vincent Gosselink: "In de periode zijn aan die spaaractie speciale acties en activiteiten om niet alleen onze klanten iets cadeau te geven, maar ook nader kennis te laten maken met verschillende vleessoorten en vleesmaaltijden die de slagers flink hebben uitgebreid. Klanten vragen naar gezonde en versbereide maaltijden -zonder kunstmatige toevoegingen- die ze eenvoudig kunnen afmaken. De kwaliteit blijft voorop staan in de wetenschap dat de klant wel degelijk het verschil proeft tussen een lapje biefstuk en een echte biefstuk van de slager."

Slagerij Gebroeders Gosselink levert aan verschillende restaurants in de buurt. Het vlees komt van in de meeste gevallen van boeren uit de regio, van boeren die Vincent en Jos goed kennen en van wie ze weten dat zij de dieren goed verzorgd hebben. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van het vlees. "Slager zijn is een prachtig ambacht. Vleeswaren als verse ham, gedroogde ham, lever- en grillworst maken we in eigen huis, net zoals de stamppotten, goed gevulde soepen, én specialiteiten als bakbloedworst, hacheeschotel en vleessalade. U moet maar eens komen proeven tijdens onze jubileumactie."


ZSOM in Antoniushove

LICHTENVOORDE - Het ZSOM-televisieprogramma wordt elke week op vrijdag vanaf 15.00 uur uitgezonden in Careaz Antoniushove. De uitzending van 10 februari bevat de volgende onderdelen.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

Haaksbergse revue
Op zaterdag 21 maart 2015 werd de 59ste revue van revuegezelschap Allo Jannao opgenomen in theater de Kappen te Haaksbergen.

Ook in 2017 zal de ZSOM weer opnames maken van hun 60ste revue, maar we gaan nog even terug naar 2015! Kijk naar het tweede deel van "Allo Jannao".

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.
Op bezoek bij...
In Ambt Delden staat een unieke molen: de Noordmolen, die behoort sinds 1347 tot het landgoed Twickel. Het is een oliemolen die door waterkracht wordt aangedreven en waar lijnzaad wordt geperst tot olie.

Vrijwilligers houden dit authentieke persproces nog steeds in stand, en gingen met de camera op bezoek, om een kijkje te nemen.