Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Uitmuntend concert van de Marinierskapel der koninklijke Marine in de Hamalandhal

Afgelopen vrijdag organiseerde muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld het concert van de Marinierskapel der koninklijke Marine. Vanwege het 50-jarig bestaan van de muziekvereniging werd dit concert aangeboden door defensie, waar de Marinierskapel deel van uitmaakt.

Zo'n 400 bezoekers kwamen naar het concert van de Marinierskapel luisteren. Een prachtig klassiek programma van voor de pauze werd gecombineerd met een spectaculaire show daarna. Nummers met een James Bond thema of een Hollandse medley werden feilloos ten gehore gebracht. Ook was er ruimte om solistische werken te laten zien, waaronder enkele muziek-virtuozen op fluit en F-Tuba. "het was ongekend prachtig om zo'n topmuzikant te zien schitteren op 1 van de grootste instrumenten van het orkest", aldus 1 van de bezoekers.
De Marinierskapel presenteert met recht harmoniemuziek op een topniveau dat vergelijkbaar is met bijv. de Wiener Philharmoniker of het Nederlands Concertgebouworkest. Vrijdagavond stond de Marinierskapel onder leiding van luitenant-kolonel Pieter Jansen b.d. De dirigent van St. Agatha, Robin Loff, speelt bij de Marinierskapel op basklarinet.
De muziekvereniging heeft tijdens het concert een oorkonde met een erepenning overhandigd gekregen. Dit gebeurde uit handen van de voorzitter van Muziekbond Gelderland/Flevoland.
Een 50-jarig bestaan voor een muziekvereniging in een dorp is niet zomaar iets, aldus de Muziekbond. "Niet alle muziekverenigingen gaat het voor de wind en we zien menigmaal dat ze het onderspit moeten delven. Maar in Harreveld is het prachtig dat er nog zo'n goede, enthousiaste muziekvereniging is."