Afbeelding
Foto:

Longa'59 Meisjes C4: een opgewekt en leuk team

Meisjes C4 van Longa'59 zit in een opwaartse lijn. Nadat Pien Griess, Maud Groot Zevert, Daphne Wolterink, Fleur Kemperman, Lieke Buessink, Kiomi ten Have, Jet de Lange, Anouk Freriks en Fenne Hartjes alle wedstrijden in de eerste seizoenshelft hebben verloren, pakken ze nu de eerste punten. Het team heeft veel spelplezier en gaat goed vooruit.

De meiden trainen één keer per week onder leiding van coaches en trainers Liesbeth Groot Zevert en Nardy Kemperman. De speelsters hebben dit jaar de grote stap van niveau 5 bij de mini's naar de C-jeugd gemaakt. Ze moesten niet alleen wennen aan het spelen met 6 speelsters in een groot veld, maar speelden ook regelmatig tegen meiden die een stuk ouder, groter en meer ontwikkeld waren. Het team verloor continu alle sets. Gelukkig is het een opgewekt en leuk team en bleven de meiden de lol erin houden.

Opwaartse lijn
Er is het afgelopen jaar voornamelijk getraind op de basistechniek, waar nog veel winst valt te behalen. De trainsters zien de meiden echt vooruit gaan, mede doordat zij nu de kans krijgen om vaker te trainen. En het resultaat is ook in de wedstrijden zichtbaar; in de eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft pakt het team direct puntjes én een keer de winst. De meiden waren uitzinnig van vreugde! We hopen dat ze de opwaartse lijn kunnen vasthouden. Aan hun enthousiasme en de gezelligheid kan het in ieder geval niet liggen.