Jan en Stien te Molder met burgemeester Annette Bronsvoort, die de felicitaties namens de gemeente Oost Gelre kwam overbrengen. Foto: Hans Winters
Jan en Stien te Molder met burgemeester Annette Bronsvoort, die de felicitaties namens de gemeente Oost Gelre kwam overbrengen. Foto: Hans Winters Foto:

Jan en Stien te Molder samen goed voor diamant

HARREVELD – Op de Hofkamp 1 in Harreveld was het gisteren, dinsdag 28 februari , feest. Toen was het namelijk zestig jaar geleden dat Jan (84) en Stien (80) te Molder-Oldenkotte voor de wet in het huwelijk traden. Op deze dag kwam burgemeester Annette Bronsvoort bij het diamanten paar op bezoek om de felicitaties over te brengen namens de gemeente Oost Gelre. Na hun huwelijk, dat op 1 mei 1957 in de kerk werd ingezegend, gingen Jan en Stien (geboren in Beltrum) wonen op de boerderij in Harreveld waar de bruidegom is geboren. Het echtpaar Te Molder kreeg vijf kinderen, tien kleinkinderen en zelfs al één achterkleinkind. De rest van hun werkzame leven brachten ze door op die boerderij. Jan werkte, behalve op de boerderij ook nog bij Herwalt, en Stien zorgde voor haar kinderen, droeg haar steentje bij op de boerderij en verzorgde ook haar schoonvader die bij hen inwoonde. Nu woont de zoon nog op de boerderij en woont het diamanten paar comfortabel in het dorp. Het bruidspaar redt zich met wat hulp nog prima. Het huwelijksjubileum wordt in familiekring gevierd.