Afbeelding
Foto:

Cursus EHBO aan kinderen bij de Hamalandhal

In en rondom huis gebeuren veel ongelukken, waarvan veel met kinderen.
Een valpartij, het klemmen van een vinger, een snijwond of een brandwond door bijvoorbeeld het laten vallen van een kop hete koffie of thee.

"Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als hen dit overkomt en hebben geen idee wie ze in de buurt om hulp kunnen vragen", zeggen Marieke Steentjes en Patrick Thien van het bedrijf Saluvit opleiding & training in Lichtenvoorde. "Wat wij doen is mensen trainen in vaardigheden zodat zij zelf eerste hulp kunnen verlenen en het vertrouwen hebben hoe te handelen in dergelijke situaties. Cursisten hoeven geen examen af te leggen, het gaat vooral om oefenen, veel oefenen."

Op dinsdagavond 28 maart en donderdagochtend 6 april wordt de basiscursus "EHBO aan baby's en kinderen" gegeven in de BonsenReuling-zaal van de Hamalandhal.
Tijdens deze cursus leer je o.a. hoe je moet handelen bij verslikking, bewusteloosheid, verwondingen en hoe je een baby en kind kunt reanimeren. Na afronding van de cursus ontvang je een erkend certificaat van het Rode Kruis, deze is twee jaar geldig.

Kijk voor meer informatie en opgave op www.saluvit.nl/ehbo.