Afbeelding
Foto:

2e plaatsingswedstrijd 5e divisie

Zaterdag 11 maart jl. werd de tweede plaatsingswedstrijd van divisie 5 in Doetinchem gehouden. In totaal namen 6 meiden van Spirit'90 deel aan deze wedstrijden.

In baan één lieten Mathilde en Ipke hun turnoefeningen zien. Zij begonnen op de sprong, waar zij beiden een nette handstand platval lieten zien. Na de sprong was het tijd voor de brug. Op dit toestel begonnen zij met de kurbet en hoge zwaaien aan de hoge ligger, gevolgd door een oefening aan de lage ligger. Twee oefeningen netjes uitgevoerd en nog twee te gaan. De balk was het volgende toestel. Geen favoriet, maar zowel Mathilde als Ipke lieten zien dat zij goed geoefend hadden op dit onderdeel. Dit bleek uit onder andere een vluchtige, maar nette handstand en hoge sprongen. De vloer, het laatste onderdeel, werd netjes geturnd. De meiden kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, waar Ipke op de 7e plek is geëindigd met 52,675 punten en Mathilde op een gedeelde 11e plek is geëindigd met 50,825 punten.

Op baan 2 was het de beurt aan Bo, Fenne, Noa en Vera. Zij begonnen op vloer. Ze lieten alle vier een nette oefening zien. Hierna was sprong aan de beurt. Hier lieten Bo en Noa een mooie handstand platval zien en Fenne en Vera een mooie zweefrol. Het derde toestel was brug. Te beginnen met een aantal mooie zwaaien aan de hoge ligger, waarna ze verder gingen op de lage ligger met een mooie koprol voorover af. Als laatste toestel was balk aan de beurt. Dit vonden ze allemaal toch best wel spannend. Een kleine wiebel hier, een val daar, maar al met al toch nette oefeningen. Een mooie prestatie van allemaal. Noa 10e plek 50,400, Fenne 18e plek 47,700, Vera 22e plek 45,450 en Bo 25e plek 44,300.

3e plaatsingswedstrijd 4e divisie

Zaterdag 18 maart jl. turnde Evi Goldewijk van Spirit '90 de derde voorronde in de 4e divisie te Winterswijk. Na deze wedstrijd wordt ook de doorstroming naar de finale bekend gemaakt.

Het eerste toestel waar Evi mocht beginnen was de vloer. Met inturnen ging het goed dus dat beloofde wat voor de wedstrijdoefening. Helaas kwam ze in haar oefening met de voet verkeerd terecht waardoor ze haar oefening niet meer af kon maken. Uiteindelijk wilde Evi de andere toestellen toch proberen en op haar tweede toestel sprong heeft ze een mooie overslag en een mooie salto laten zien. Hier heeft ze ook het 2e cijfer van de wedstrijd gekregen. Bij haar derde toestel brug liet ze ook een mooie oefeningen zien met een mooie salto af. Voor haar laatste toestel balk was ze toch nog zenuwachtig en dit was tijdens de oefening ook te zien. Helaas is ze twee keer gevallen. In deze wedstrijd werd Evi laatste dus het was nog heel spannend met de doorstroming. Voor de doorstroming gelden gelukkig de twee beste wedstrijden waardoor deze wedstrijd voor Evi niet mee telde. Evi heeft zich geplaatst voor de finale!
Gefeliciteerd Evi!