Afbeelding
Foto:

Marian Hagen haalt diploma volleybaltrainer

Met succes heeft voorzitter Marian Hagen van volleybalvereniging Longa'59 het diploma Volleybal Trainer 3 (VT3) in ontvangst mogen nemen. De opleiding VT3 leidt op tot zelfstandig volleybaltrainer die werkt in de breedtesport tot regiodivisie. Marian heeft alle Proeven van Bekwaamheid bij de Nevobo doorlopen. Longa'59 feliciteert haar met het behalen van het diploma!

Marian Hagen heeft een enorme rugzak vol volleybalervaring. Ze speelde op jonge leeftijd in onder andere het Nederlands Jeugdteam, de eerste divisie, het Nederlands team, de eredivisie en Europacup en ze is beachvolleybalkampioen geweest. Als voorzitter van de Lichtenvoordse volleybalvereniging vindt ze het belangrijk mee te doen in het veld. "Je leert de trainers, speelsters en ouders beter kennen en je bent eenvoudiger aanspreekbaar. Het helpt mij mijn voorzitterschap zo goed mogelijk uit te oefenen. Ik ben enorm gedreven en gemotiveerd, heb veel ervaring, maar training geven vraagt ook om bepaalde didactische en organisatorisch vaardigheden én regels. Ik kon de nodige tools dus wel gebruiken. Dat is de reden dat ik de cursus VT3 bij Go Active Sports ben gaan volgen. En dan direct op niveau. Bij aanvang van de cursus speelden we 3e divisie en nu spelen we promotieklasse."

Trainingen Dames 1
Marian geeft als assistent-trainer op dinsdagavond training aan Dames 1, waarbij ze zich vooral richt op techniek, trainend coachen, motiveren, stimuleren en wedstrijdelementen nabootsen. Op donderdagavond traint Dames 1 bij hoofdtrainer en coach Frank Kemperman, die zich meer richt op de wedstrijden.