Leerlingen van OBS Het Hof tijdens Boomplantdag. Foto: Karin Stronks
Leerlingen van OBS Het Hof tijdens Boomplantdag. Foto: Karin Stronks Foto:

Bomen planten in het Wentholtpark

Vervolg van de voorpagina

LICHTENVOORDE - Woensdag 22 maart was de Boomfeestdag en plantten de leerlingen van OBS Het Hof bomen in het Wentholtpark.

Na de toespraak stak de wethouder op aanwijzingen van Carel ten Have de spade in de grond. Na deze handeling mochten de leerlingen om beurten het gat groter maken en werd de notenboom vlakbij OBS Het Hof gepoot. Niet alleen de boom werd in de grond gegraven, ook een bierflesje met een brief erin werd door juf Ellen van groep 7 bij de kluit gevoegd. Juf Ellen vraagt: "Wie weet nog wat er op het briefje staat?" Een heleboel vingers schoten de lucht in . Eén van de leerlingen vertelt: "Haal deze boom niet weg, hij is de verbinding tussen OBS Het Hof en de weg." Juf Vivian van groep 8 vertelt: "Ook de namen van de leerlingen staan op het briefje. We hebben al heel wat boodschappen in de grond gegraven! Als er over duizenden jaren opgravingen worden gedaan komen mensen van de toekomst erachter wat er in onze tijd door leerlingen is gedaan!"
Na deze officiële handeling vertrokken de leerlingen samen met Carel en Ans ten Have naar de volgende plek om een boom te planten.


Koopzondag met modeshow in centrum Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Elke eerste zondag van de maand is er koopzondag in Lichtenvoorde, op 2 april is het thema 'Fashion Zondag' aan de koopzondag gekoppeld. Op de markt wordt een grote modeshow gehouden.

Zestien winkeliers presenteren de nieuwe voorjaarscollectie. De nieuwste modekleuren en hotste trends worden geshowd op de catwalk. Ook de nieuwe kindermode komt langs en naast vrijetijds- en casualkleding is ook werkkleding te zien in het centrum. Van schoenen tot shawls, van zomerjasjes tot trendy tassen, de bezoeker krijgt het complete plaatje te zien en kan zich laten inspireren op gebied van de nieuwe voorjaarsmode. Zondag 2 april belooft een zonnige dag te worden, de nieuwe voorjaarsmode komt zodoende prima tot haar recht. Trendvolgers kunnen vanaf een terrasje onder het genot van koffie, thee, een sorbet of een drankje genieten van het modespektakel op de markt. Aan de 'Fashion Zondag' is een leuke actie verbonden, de zestien winkels die aan de modeshow meewerken doen hieraan mee. Klanten die in de betreffende winkels een aankoop doen kunnen hun naam en telefoonnummer achterlaten, zij maken kans op een Fashioncheque van 50,- euro. Deze kan worden besteed in één van de deelnemende winkels. Alle winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zowel kledingzaken en cadeaushops maar ook de landelijke winkelketens doen mee met de koopzondag. In Lichtenvoorde is volop gratis parkeergelegenheid. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis WiFi in het Lichtenvoordse centrum.