Erix 1 promoveert naar landelijke hoofdklasse. Foto: PR
Erix 1 promoveert naar landelijke hoofdklasse. Foto: PR

Hv Erix 1 wordt kampioen en promoveert naar Hoofdklasse

LICHTENVOORDE - De heren van Erix speelden op zondag 2 april de laatste en belangrijkste wedstrijd van de competitie tegen the Flyers uit Wijchen. Het kampioenschap kon worden binnengehaald en Erix slaagde hierin, Erix won met 29-26 en is gepromoveerd naar de Landelijke Hoofdklasse.

Erix had dit seizoen slechts twee duels verloren maar stond desondanks maar één punt voor op Quintus uit Hengelo. De opdracht voor het team was dus duidelijk, deze wedstrijd moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. In een volle Hamalandhal begonnen de heren van Erix gespannen aan de wedstrijd maar slaagde er vanaf het begin wel in om steeds enkele punten voorsprong te houden op the Flyers.
Toch was Erix niet steeds bij de les, aanvallen waren vaak te slordig en ook verdedigend liet men steken vallen, desondanks was de ruststand 14-12 in het voordeel van Erix. In de rust werd erop gehamerd om met wat meer passie en overtuiging te spelen omdat het kwartje ook zo de andere kant op kon vallen. Desondanks bleef het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde, Erix kon geen afstand nemen en kwam zelfs met 16-17 achter, het leek erop dat de spanning Erix toch te veel zou worden...
Het publiek ging pal achter het team staan en probeerde Erix naar de overwinning te schreeuwen. Een rode kaart voor Leon Hulzink, die een speler in de break out licht toucheerde en de uitval van Marco Rotter die licht geblesseerd het veld moest verlaten, maakte de situatie er niet beter op. Toch herpakte Erix zich op het juiste moment en kwam weer op een voorsprong van drie punten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en op de bank werd al stiekem een feestje gevierd. De laatste seconden werden door het publiek afgeteld en Erix won de kampioenswedstrijd met 29-26 en promoveert hierdoor naar de Landelijke Hoofdklasse.
Op het veld werd feest gevierd en werden de felicitaties en cadeaus van het bestuur, van de andere teams en het voltallige publiek in ontvangst genomen. In de kleedkamer werd onder de douche het overwinningslied 'Alie' van Normaal luidkeels gezongen samen met Geert Mentink die 35 jaar geleden was begonnen om dit te zingen na een overwinning. Sindsdien heeft het eerste team dit altijd voortgezet na een overwinning. Marc Kruip maakte als teamsponsor nog even bekend dat Assurantiekantoor Marc Kruip het team als beloning volgend jaar van nieuwe trainingspakken zal voorzien. Daarna ging het kampioensfeest in een volle kantine door tot in de kleine uurtjes.


Turnsters KSH Gym naar finale


HARREVELD - De laatste voorronde van de vijfde divisie vond plaats op zaterdag 1 april. Alle meiden hebben goed geturnd.

Lisa Domhof mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Daarnaast hebben de volgende meiden zich geplaatst voor de finale: Lisa Domhof, Inez Boschker, Famke Adema, Marit Schutten, Cis Klein Gebbinck en Ellis Schutten.

Het kampioensteam. Foto: PR
De Harreveldse turnsters presteren goed. Foto: PR