HV Erix heren 1 schrijft historie, kampioen en promotie naar landelijke hoofdklasse!

Zondag 2 april 2017, 14.15 uur, MATCHDAY voor de heren van HV Erix 1. The Flyers 1 uit Wijchen komt op bezoek in Lichtenvoorde. Een kampioenswaardige en spannende, nagelbijtende wedstrijd is het gevolg. The Flyers openen de score, maar Erix volgt snel en loopt uit naar 6-3. De gehele 1e helft blijft de voorsprong behouden, de tegenstander kruipt wel langzaam dichterbij, ruststand 14-12 voor HV Erix.

De 2e helft is zenuwslopender, voor de Erix-heren én ook voor de Erix-supporters; van een voorsprong met 4 doelpunten naar een gelijke stand, naar 1 doelpunt achterstand, naar uiteindelijk in de laatste 10 minuten toch het hoofd voldoende koel weten te houden tot het allerlaatste fluitsignaal. Eindstand 29-26 op het scorebord. Kampioenen!

De landelijke hoofdklasse is een team rijker uit Lichtenvoorde en wel de Heren 1 van HV Erix die voor het eerst in de geschiedenis van de club op dat platform zullen gaan acteren. Hartelijk gefeliciteerd!