Afbeelding
Foto:

De halve marathon van Hengelo

In acht weken trainen naar de halve marathon van Hengelo. Dat is wat Hugo Jansen wel aansprak en hij meldde zich dan ook aan voor de clinic van Run&BFit i.s.m. met de Hamalandhal. Met wat andere afzeggingen bleef hij als enige over. Op de clinic naar de 5 of 10 bleef na enkele afzegging ook maar 1 kandidate over, Kimm Woessink. Hierdoor werd het dus voor beiden een individuele training.
Waar Kimm als doel had om na een blessure weer pijnvrij te kunnen lopen, wilde Hugo zich optimaal voorbereiden voor de halve marathon. Met Kimm werd afgelopen donderdag de clinic afgesloten met een 10 km loop. Een mooie route rondom Lichtenvoorde waarin 10 kilometers werden afgelegd in een uur tijd. Een nette tijd en, het belangrijkste, er werd pijnvrij gelopen. Daarmee doelstelling behaald!

Zondag 2 april stonden Hugo Jansen en Christian Reinders aan de start voor de halve marathon. Na een mooie en goede voorbereiding moest het nu gaan gebeuren. Vol vertrouwen startten we in een zonovergoten Hengelo vanuit het Fanny Blankers-Koen stadion. De doelstelling was om rond de twee uur weer terug te zijn. Een prachtige route door het buitengebied van Hengelo. Het verliep lekker en de afspraak was om goed gedoseerd tempo te houden tot een km of 16 en kijken of we daarna konden versnellen. Tot de 16km liep het geheel volgens plan. Bij 17km kwam er nog een brug waar het toch een paar honderd meter even klimmen was. Na deze brug en draai bij de Grolsch Veste konden we het tempo iets opvoeren. Echter bij 19/20km moesten we zorgen dat we het tempo vast hielden en niet te ver terug zouden zakken. Inmiddels was het toch behoorlijk warm geworden. Het lange rechte stuk terug was nog een 'kuitenbijtertje'. Na de laatste draaien waren we met twee uur bij het stadion en met de laatste krachtinspanningen en eindsprint kwam Hugo uit op 2.02.15. Op de Garmin teller stond 21,32 km. Ten opzichte van de vorige halve marathon had hij nu 3 minuten sneller gelopen. Een zeer prima en verdienstelijk prestatie. Zijn dochter liep de laatste 50 meter mee en bij de finish werd hij met enthousiasme binnen gehaald door zijn gezin. Een mooi besluit van wederom een boeiende clinic.
Op naar een volgende. Welke? Houd de berichtgeving in de gaten.
Geschreven door Christian Reinders, Run&BFit