Afbeelding
Foto:

Finaleplaats(en) voor Spirit'90

Zaterdag 1 april jl. turnden de meiden van Spirit'90 de derde voorronde in de 5e divisie te Doetinchem. Na deze wedstrijd werd ook de doorstroming naar de finale bekend gemaakt.

In baan 1 turnden Ipke Vos en Mathilde Voors. Zij begonnen op brug. Beiden zijn goed in dit toestel, dus we konden goede oefeningen verwachten. Beiden turnden een nette oefening. Helaas voor Ipke had ze de kracht verbruikt tijdens het inturnen, waardoor de oefening niet lukte zoals ze had gedacht. De meiden turnden op balk een nette oefening, waarbij zij onder andere mooie handstanden lieten zien. Het derde toestel was vloer, waarbij Ipke en Mathilde, buiten een paar netheidsfoutjes om, een prima oefening lieten zien. Het laatste toestel was sprong. Beiden hebben goede sprongkracht en dit lieten zij ook zien met tweemaal een nette handstand platval.
Ipke is geƫindigd op de 12e plek en Mathilde op de 6e plek. Omdat Ipke minstens twee wedstrijden hoog geƫindigd is, gaat zij door naar de finale. Voor Mathilde blijft het spannend, zij is eerste reserve.

In baan 2 turnden Bo Nederpelt, Fenne Halink, Noa ten Haaff en Vera Hubers. Het eerste toestel waar ze op begonnen was sprong. Hier hebben Bo, Noa en Vera twee keer een mooie handstand platval laten zien. Fenne heeft twee keer een mooie zweefrol laten zien. Het tweede toestel was brug hier liet Noa een hele goede oefening zien, ze haalde zelfs in de 14,00 punten. De andere meiden lieten ook een goede oefening zien maar hadden een paar kleine netheidsfoutjes. Op naar het derde toestel balk. Hier waren de meiden erg zenuwachtig voor en dit was helaas ook te merken tijdens de oefening. Helaas zijn ze allemaal een keer van de balk gevallen. Bij het laatste toestel vloer konden de meiden de zenuwen weer wegstoppen, hier hebben ze alle vier een goede oefening laten zien.

Uitslag
Instap
6e        Mathilde Voors        52,050 punten
12e        Ipke Vos                50,175 punten

Pupil 1
13e Noa ten Haaff                52,800 punten
25e Fenne Halink                48,450 punten
28e Bo Nederpelt                46,850 punten
29e Vera Hubers                46,750 punten
Gefeliciteerd meiden!