Meiden C1 Longa'59 kampioen

Afgelopen zaterdag was een ware spannende ontknoping in de titelstrijdcompetitie van de meiden C1 van Longa'59 (nummer 1) tegen Sparta uit Zelhem (nummer 2). Op de laatste speeldag moest het gebeuren en het kampioenschap beslist worden.

Longa'59 C1 had voor aanvang van de laatste wedstrijd twee punten voorsprong. De speelsters wisten dat ze bij twee setwinsten kampioen waren, maar wisten ook dat Sparta een sterke tegenstander was. Het enthousiaste en gedreven team begon de ochtend met een gezamenlijke brunch. De meiden waren elkaar aan het oppeppen en gingen vol enthousiasme en goede moed de wedstrijd in. Ook Lichtenvoorde en omstreken was deze cruciale wedstrijd niet ontgaan. De fans/supporters waren massaal aanwezig en moedigden de meiden onder luidkeels gezang en getoeter aan. En dit werkte! De eerste set werd gewonnen met 25-21.

Feest
De meiden deden direct wat ze moesten doen om het kampioenschap veilig te stellen want ook de tweede set wonnen ze 25-18. Twee sets gewonnen, dus het kampioenschap was een feit!! Beide sets waren vol strijd en mooie rally's van beide kanten. Er werd al een klein feestje gevierd. De druk was eraf en de speelsters waren al in gedachten bij het feest want de derde set verloren ze met 18-25. Maar de vierde set bedachten ze zich dat ze ongeslagen kampioen wilden worden. Deze wonnen ze dan ook met 25-16. Met een eindstand van 3-1 winst was het kampioenschap voor Anouk, Evy, Famke, Isa, Jocelyn, Kiki, Lois, Pien en trainers David en Richard een feit. Confetti, kampioenshirts, taart, medailles, bloemen, kinderchampagne en ontzettend veel publiek waren aanwezig. Wat waren de meiden en trainers blij! Het feest werd dan ook het hele weekend groots gevierd!