Toe Maar. Foto: PR
Toe Maar. Foto: PR Foto:

Terug in de tijd tijdens 'We Love the 80's' in de Tuunte

WINTERSWIJK - In november 2016 werd Sportcentrum de Tuunte al helemaal omgeturnd tot een negentiger jaren setting. Op zaterdag 20 mei springen de organisatoren nog tien jaar verder terug in de tijd tijdens 'We Love the 80's'. Met topartiesten als Boney M., Toe Maar en dj's Paul Rabbering en Sander de Heer belooft ook deze editie een knallend feest te worden, voor jong en oud.

Door Bram Beckmans

"Het 'We Love the 90's'-feest dat in november werd gehouden was te gek", vertelt organisator Martijn Koedam. Samen met Roy Wensink van Beneman Events en Gert Bongers van Sportcentrum de Tuunte zette hij het evenement in november op touw, waar hij tevreden op terugblikt: "Er werd sinds lange tijd weer een groot feest georganiseerd in de Tuunte. Met mooie aankleding en geweldige artiesten werd dat een fantastische avond. Zó fantastisch dat er nu dus een vervolg komt!"

De afgelopen maanden werkte de organisatie naar het vervolg toe, dat al langer op de planning stond, vertelt Koedam: "Na afloop van 'We Love the 90's' waren de plannen voor een nieuwe editie in het voorjaar er al, maar de exacte invulling was nog niet bekend. Tot ineens alles bij elkaar viel na een goed overleg. We wisten het: er komt een nieuw feest die nog eens tien jaar terug in de tijd gaat." Qua muziekstijl verandert er wel het een en ander, maar toch pakt de organisatie het vergelijkbaar aan. "Het wordt een feest voor jong en oud, de zaal wordt weer op en top aangekleed met attributen uit 'the eighties' en speciale verlichting. Het gaat voelen alsof je weer in de jaren tachtig bent", aldus Koedam.

Verschillende topacts
Boney M., Toe Maar, dj Paul Rabbering en dj Sander de Heer maken de line-up van 'We Love the 80's' compleet. Het feest waar wel duizend bezoekers kunnen komen moet door dit viertal van de beste hits uit de 80's worden voorzien. Volgens Koedam wordt dat geen enkel probleem: "Met Boney M. halen we een van de grootste disco-acts uit de jaren tachtig binnen. De frontman leeft niet meer, maar het grootste gedeelte van de discogroep die je wel kent van nummers als 'Rivers of Babylon' en 'Daddy Cool' is nog intact." Ook wist de organisatie een van oorsprong Winterswijkse groep te strikken: Toe Maar. Deze populaire Doe Maar-coverband komt uit Winterswijk, maar is nauwelijks meer in de Achterhoek te vinden.

Naast deze twee topacts draaien er ook twee dj's op de avond: Paul Rabbering en Sander de Heer. Dit tweetal staat volgens Koedam bekend om hun sympathie en enorme muziekkennis: "Het is tof dat we deze dj's hebben gestrikt. Bijzonder is ook dat ze vroeger jarenlang samen gedraaid hebben tijdens verschillende tours, maar dat is inmiddels weer een tijdje geleden. Ik verwacht dat ze dankzij hun brede muziekkennis er zeker een gaaf feestje van maken vol bekende en soms ook foute muziek uit de jaren tachtig."

Nog kaarten beschikbaar
Via de website zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor 'We Love the 80's'.
Het evenement vindt op zaterdag 20 mei plaats bij Sportcentrum de Tuunte, aan het Europark 6 in Winterswijk. De aanvang is om 19.30 uur.


www.welovetheeighties.nl