Een kinderkoor uit Oeganda bezoekt Lichtenvoorde. Foto: PR
Een kinderkoor uit Oeganda bezoekt Lichtenvoorde. Foto: PR

Frans ten Boschschool steunt goede doelen

Vervolg van voorpagina

LICHTENVOORDE - De Frans ten Boschsschool heeft bezoek gehad van een Oegandees koor en cheques overhandigd aan goede doelen.

Deze stichting biedt onderdak en onderwijs aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda. Hierdoor worden de kansen op een goede toekomst voor deze kinderen aanzienlijk vergroot. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen.

Op donderdagmorgen 11 mei werden de kinderen van de Frans ten Boschschool op het schoolplein verwelkomd door trommelende, zingende en dansende kinderen van het Oegandese koor. Fantastisch was het om te zien en te ervaren hoe Oegandese kinderen van 7, 8, 9 jaar oud met een klein groepje verschillende workshops zang, dans en djembe gaven. In alle groepen leerden ze vol passie het swingende lied 'Jambo sanna' aan, dansend en trommelend werd een stoelendans gedaan en alle kinderen op de Frans ten Bosch hebben enthousiast leren trommelen op de djembe. De dag werd afgesloten met een optreden door het Kidsgear Children's Choir, een Afrikaanse markt en de overhandiging van een cheque aan het koor. De kinderen van de Frans ten Boschschool hebben namelijk geld ingezameld met een sponsorloop, zodat er een cheque ter waarde van 1400 euro overhandigd kon worden aan Sylvia Mbabazi, de vertegenwoordigster van Up4S.

Daarnaast werd er ook een cheque ter waarde van 1400 euro overhandigd aan Rein Annema, vertegenwoordiger van UNICEF voor het project School in a box. Unicef kan middels dit project verschillende kisten aanschaffen zodat lessen op locatie gegeven kunnen worden, omdat alle benodigdheden voor het elementaire lesgeven in een soort van kist zitten.


Vossenjacht in Doolhof Ruurlo

RUURLO - In de Doolhof Ruurlo lopen op 26 mei vanaf 13.30 uur 'vossen' rond in opvallende kleding. Het is de bedoeling dat bezoekers die opsporen, elke vos heeft een vraag. Bij de kiosk aan de ingang krijgt men een formulier waarop de antwoorden ingevuld kunnen worden. Na afloop van de vossenjacht wordt er uit alle ingeleverde formulieren een winnaar getrokken. De prijzen worden opgestuurd. Entree voor kinderen is 2 euro, volwassenen 3 euro.