Vier leden vanaf de oprichting, de heren Aries, Scholte, Spieker en Claessen verrichten de officiƫle opening.
Vier leden vanaf de oprichting, de heren Aries, Scholte, Spieker en Claessen verrichten de officiƫle opening. Foto:

EXPOSITIE ACHTERHOEK 2017 IN DE HAMALANDHAL

Postzegelvereniging de Achterhoek had het afgelopen weekend haar tenten opgeslagen in de Hamalandhal in Lichtenvoorde, waar zij ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de vereniging een grote, nationale top postzegeltentoonstelling had georganiseerd waar tevens voor de verzamelaar de gelegenheid bestond om bij de vele aanwezige handelaren de eigen collectie uit te breiden.

Voor mensen die wilden weten of verzamelingen die in de familie aanwezig waren naast emotionele misschien ook enige financiële waarde hadden, bestond de mogelijkheid om bij een erkend veilinghuis gratis de collectie te laten taxeren.

De tentoonstelling bood een uitgebreide inkijk in de geschiedenis van postzegels, frankeerstempels, poststukken en bestond uit ruim 400 kaders, grote borden waarop de exposanten hun verhaal kwijt konden.

Ondanks het mooie weer namen toch een behoorlijk aantal mensen de moeite om een kijkje te nemen op deze voor de Achterhoek unieke mogelijkheid. De jarige postzegelvereniging heeft er een traditie van gemaakt om sinds 1984 iedere 4 jaar een dergelijke manifestatie te organiseren.

Voor de geïnteresseerden werd er regelmatig een rondleiding met uitleg langs het tentoongestelde gegeven en ook voor de jeugd was aandacht.