Mick Wopereis. Foto: PR
Mick Wopereis. Foto: PR Foto:

23ste Fietsvierdaagse

LICHTENVOORDE - De Fietscommissie van KBO Lichtenvoorde organiseert voor de 23ste keer de Lichtenvoordse Fietsvierdaagse. Deze wordt gehouden van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 augustus.

Er zijn routes van 25 en 50 kilometer samengesteld door de Achterhoek en het Duitse Grensgebied. De fietsvierdaagse biedt vier dagen duidelijk beschreven fietstochten voor toerfietsers. In de route van 50 kilometer is een pauzeplaats opgenomen bij een horecagelegenheid waar men ook de accu van de elektrische fiets kan opladen. Iedereen die minimaal drie dagen meefietst ontvangt een herinnering, maar één dag meedoen kan ook. De starttijd is tussen 9.00 uur en 10.30 uur. Start- en finishplaats is HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde. Op maandag 24 juli begint de voorverkoop van de 4-dagenkaarten, bij de VVV in Lichtenvoorde (Markt 11a) en bij de fietscommissieleden: mevrouw Wissink, Planetenstraat 44; mevrouw Krabben, Zuivelstraat 16, dhr. Engelbarts, Jacob Catsstraat 30 en dhr. Wijers, Gruttostraat 11. Informatie over prijzen staat in het 'Keitje' in deze krant. Wie vragen heeft, kan deze stellen via info@f4daagse.nl.


Theissencup in iets
ander jasje

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag werd op de FCCL baan de eerste vakantiewedstrijd verreden. Het was een normale Theissencup-wedstrijd, maar dan in een iets ander jasje. Zo was het ditmaal een avondwedstrijd, iets wat nieuw was voor de leden.

Vanaf 16.45 uur kon er gestart worden met trainen en rond de klok van 18.00 uur konden de 67 aangemelde FCCL-rijders starten met de wedstrijd, en wat waren deze spannend, de jongens en meisjes gaven elkaar geen fietsbreedte toe en dit leverde voor alle kijkers, inclusief uitgenodigde buurtbewoners een mooi schouwspel op.

Tussendoor en na de wedstrijd kon er heerlijk gegeten worden van de barbecue, de activiteitencommissie had hiervoor erg haar best gedaan om dit tot in de puntjes te regelen. Zo hadden ze tevens Wim Nieboer gecharterd voor onder andere de overheerlijke 'pasta van Wim' waarvan het recept zeer gewild is bij menigeen... Ook de saté was zoals gebruikelijk niet te missen en na de wedstrijd smaakte het biertje ook goed. Het was dan ook nog tot in de kleine uurtjes druk in de tent. FCCL spreekt grote waardering voor de inzet van vrijwilligers en kijkt terug naar een prima verlopen fietsavond die zeker voor herhaling vatbaar is.


Fietstocht en
boerenbruiloft

AALTEN - Dansgroepen De Klepperklumpkes uit Aalten en De Vier Winden uit Vragender leveren dit jaar een bijdrage aan de jaarlijkse boerenbruiloft bij D'n Heurnsen Tref aan de Brethouwerweg 9 in Aalten, op zondag 23 juli. Net als vorig jaar gaat er een fietstocht aan vooraf. Inschrijven daarvoor kan op de dag zelf bij de feesttent, de kosten bedragen 2,50 euro. De tocht voert langs beide zijden van de grens. Aansluitend vindt de boerenbruiloft plaats, deelname hieraan kost 7,50 euro, dit is inclusief een warme maaltijd. Harmonicagroep Onder de Linden zal de muziek verzorgen, afgewisseld met folkloredansen van De Klepperklumpkes en De Vier Winden. De dag wordt afgesloten met een warme feestmaaltijd. Kinderen kunnen zich ook vermaken in de aanwezige speeltuin. Tot en met basisschoolleeftijd is deelname gratis. De consumpties zijn voor eigen rekening. De tent is open vanaf 12.30 uur, de start van de fietstocht is 13:00 uur en de boerenbruiloft begint om 16:00 uur.


www.klepperklumpkes.jouwweb.nl