Links Michiel Weenink en naast hem Yvette Derking met man Wicher en dochtertje Lily. Foto: Kyra Broshuis
Links Michiel Weenink en naast hem Yvette Derking met man Wicher en dochtertje Lily. Foto: Kyra Broshuis Foto:

ZSOM tv week 29

LICHTENVOORDE - Komende week zendt de ZSOM weer een tv-programma uit in de Antoniushove, vrijdagmiddag 21 juli om 15.00 uur.

ZSOM Regiojournaal
Het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio.

Marianum gala-avond
Op 13 juni 2017 vond het jaarlijkse galabal plaats van scholengemeenschap Marianum. De eindexamenleerlingen werden door veel publiek enthousiast met luid applaus ontvangen. De ZSOM maakt een filmimpressie van dit gebeuren.

ZSOM Regiojournaal
Terug naar nieuws uit de regio.

Openluchtspel Baak
Op 2 juni heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Hasse' in Baak. Het verhaal speelt zich af in de late middeleeuwen, zo rond 1475. Het is de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Op het Kampereiland woont Hasse bij vader Simon (een mandenvlechter) en moeder Marte. Ze is anders dan haar broertjes en zusjes. Ze is altijd buiten, vaak in het rietland, jaagt met pijl en boog op eenden en konijnen. Iedereen denkt dat zij een wisselkind is, een kind dat door de rietelfen is verwisseld. Vader en moeder vinden het tijd worden voor een huwelijk. Op een dag komen er veedrijvers voorbij. Hasse is niet veilig voor hen. Gelukkig voor haar komt er een man op een paard langs. Het is een huursoldaat, Jan van Schaffelaar. Hij redt Hasse, maar begaat tevens een misdaad. In Kampen wordt hij veroordeeld. Hasse gaat hem verbidden (aanbieden om te trouwen, zodat de straf ontlopen wordt). Samen met Jan gaat ze een onzekere toekomst tegemoet ... Komende week het derde en laatste deel.

Op de website www.zsom.nl staan verschillende reportages en ook het weekjournaal.


Yvette Derking wint streekproductenprijs

LIEVELDE - Vrijdagmiddag kon Yvette Derking, die samen met haar man Wicher en dochtertje Lily uit Winterswijk naar Kaasboerderij Weenink was gekomen, de prijs van de onlangs gehouden streekproductenmarkt van Kaasboerderij Weenink in ontvangst nemen.

Door Ferry Broshuis

Het was Michiel Weenink van Kaasboerderij Weenink die de goed gevulde mand met streekproducten aan haar uitreikte. Je moest nog wel een behoorlijk inzicht hebben om die prijs te winnen. De vraag was namelijk hoeveel dagen oud de kaas was die er tijdens de streekproductenmarkt lag. Die kaas was gemaakt op 3 augustus 2013 en was op de dag van de streekproductenmarkt 1402 dagen uit.

Yvette zat met haar antwoord van 1460 dagen het dichtst in de buurt van de waarheid en won zo de mand met streekproducten. En daar was ze heel blij mee, evenals haar man en dochtertje.


Tijn naar Megapret

BELTRUM/LIEVELDE - Tijdens de open dag van de vergistingsinstallatie van Groot Zevert Vergisting op 10 juni was er ook voor kinderen veel te beleven en te doen. Onder andere een kleurwedstrijd voor alle kinderen. Afgelopen week werd hiervan de prijs uitgereikt aan de gelukkige.

Winnaar van het arrangement bij Megapret in Lievelde werd Tijn van Gennep (6 jaar). Samen met zijn broertje Sil en hun beider ouders mag hij een bezoek brengen aan Megapret.