De Zwarte Cross 2017 trok elke dag vele tienduizenden bezoekers.  Foto: Fotografie: Marja Sangers-Bijl / AchterhoekFoto.nl
De Zwarte Cross 2017 trok elke dag vele tienduizenden bezoekers. Foto: Fotografie: Marja Sangers-Bijl / AchterhoekFoto.nl Foto:

Zwarte Cross weer megasucces

LICHTENVOORDE - De 21ste editie van de Zwarte Cross en de 12de editie in Oost Gelre op locatie De Schans is voorbij. Vier dagen lang passeerden in totaal zo'n 220.000 bezoekers de toegangspoorten van het grootste (betaalde) festival van Nederland. Op 32 verschillende podia was er een breed spectrum aan muziek, theater, cabaret en meer. Er waren stunts en er was natuurlijk de motorcross. En niet te vergeten festivaldirectrice tante Rikie.

Afscheid van Jovink
Jovink en de Voederbietels, de initiatiefnemers van het evenement dat ooit begon in Halle, gaven afgelopen Cross-weekend hun laatste concert, na een bestaan van 25 jaar.

Golden Earring
Stonden Jovink en de Voederbietels vrijdagavond op het hoofdpodium, de zondagavond werd daar afgesloten door een Nederlandse band die al meer dan een halve eeuw meegaat: de Golden Earring.

Indrukken
De slogan van de Zwarte Cross was dit jaar: 'Vaak bu-j te bang'. Een uitgebreide terugblik op de Cross over vijf pagina's is te vinden elders in deze Elna. Met onder andere de indrukken van verschillende bezoekers. Uit de buurt, uit heel Nederland en zelfs uit Belgiƫ.


Volgend jaar
Het lijkt vrijwel zeker dat Lichtenvoorde nog zeker tien jaar de gastheer zal zijn voor het megaspektakel. De data voor de volgende Zwarte Cross zijn inmiddels al bekend: donderdag 12, vrijdag 13 (!), zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018. Zelfde plaats dus.


Lees verder op pagina's 21 tot en met 25