Jolien Klaassen. Foto: PR
Jolien Klaassen. Foto: PR Foto:

Dahleo op bezoek bij
'Pompelientje'

Jolien gaat als prinses meedoen met het corso

LICHTENVOORDE - Bijna huppelend komt ze binnen bij de maquettepresentatie. Stralend vertelt ze dat ze Jolien Klaassen heet, dat ze vijf jaar oud is, dat ze prinses wil worden en een corsowagentje gaat bouwen. Het enthousiasme spat eraf. Om haar verhaal te kunnen vertellen heeft ze een prachtige tekening gemaakt van haar wagentje.

Vragen stellen blijkt niet nodig. Jolien vertelt honderduit over haar ontwerp. "Dit is een pompoen met een hele grote kroon erop", wijst ze op de tekening. "Daar bovenop komt de prinses in een hele mooie jurk." Op de vraag wie die prinses dan wel is, antwoordt ze trots: "Ik! Oma gaat de jurk voor mij maken. En er komt prinsessenmuziek in het wagentje".

Samen met opa en pappa
Achter én voor de pompoen heeft Jolien een poppetje getekend. Op de vraag wie die twee mannetjes zijn, vertelt ze blij dat opa achter de wagen gaat duwen en dat papa voor de wagen gaat trekken. "Papa doet een paardenpak aan", vult ze aan, terwijl ze trots lachend naar haar vader kijkt.

Tekening krijgt ereplekje bij de maquette- presentatie

Van Elburg naar Lichtenvoorde
De wagen heeft ook al een naam: Pompelientje. Opa en oma hebben geholpen met het bedenken van de naam, een samentrekking van pompoen en Jolien. Opa en oma kwamen vanuit Elburg enkele jaren geleden voor het eerst kijken naar het Bloemencorso, met het idee dat het wagens waren met losse bloemen erop. Nu ze enkele keren zijn wezen kijken is het bouwvirus toegeslagen. De basis van 'Pompelientje' wordt namelijk in Elburg vervaardigd en verhuist in de zomervakantie naar Lichtenvoorde, om er voorzien te worden van papier, verf en uiteindelijk de dahlia's. "En dan gaan we kontjeskniepen", aldus prinses Jolien.

De haas
Op de vraag met welke maquette ze graag op de foto wil, bestaat geen twijfel: "Bij de haas", de wagen van de Boschkempers. Mama Gerda is enkele jaren geleden binnengelopen in de tent van deze wagenbouwersgroep en is daar bevangen door het corsovirus. 'Haastig' is dan ook een logische keuze van Jolien.

Voorbeeld voor anderen
Haar tekening kan ze wel enkele dagen missen. 'Pompelientje' krijgt vervolgens een ereplekje tijdens de maquettepresentatie in het CorsoKIDS-hoekje, als inspirerend voorbeeld voor andere jonge bouwers.

Aanmelden?
Wil jij ook, net als Jolien, een wagentje bouwen? Meld je dan aan op de site www.corsokids.nl.