Schoenmakerij Venderbosch aan de Dijkstraat, 1895. Zittend vlnr: H. Beuting, eigenaar Eduard Venderbosch met voor zich zijn zoon Herman, onbekend, onbekend, onbekend, Bernard Mellink en Bernard Knippenborg.
Staand achter: Herman Beutink, Diderichs en B. Huinink.
Schoenmakerij Venderbosch aan de Dijkstraat, 1895. Zittend vlnr: H. Beuting, eigenaar Eduard Venderbosch met voor zich zijn zoon Herman, onbekend, onbekend, onbekend, Bernard Mellink en Bernard Knippenborg. Staand achter: Herman Beutink, Diderichs en B. Huinink. Foto:

Historie looien en schoenmaken in beeld

LICHTENVOORDE/LIEVELDE - In de negentiende eeuw nam in Lichtenvoorde het ambachtelijk looien en schoenmaken een hoge vlucht. Daar kwam begin 1900 een eind aan door de toen opkomende leerindustrie in Lichtenvoorde, zoals onder andere de leerlooijerij van Hulshof en de schoenenfabriek van H.B. Sterenborg. Vanaf ongeveer 1960 begon echter de aftakeling van de Lichtenvoordse leerindustrie en die is door het faillissement van de laatste der Mohikanen, Herwalt's Tassenfabriek, nu definitief uit Lichtenvoorde verdwenen.

Over deze Lichtenvoordse historie is bij Erve Kots een foto-expositie ingericht die vanaf vrijdag 28 juli te bekijken is.

Lees verder op pagina 7