Koning Tom Ikink bij zijn huldiging. Foto: PR Sint Switbertus
Koning Tom Ikink bij zijn huldiging. Foto: PR Sint Switbertus Foto:

Koning Sint Switbertus treedt al bijna weer af

LICHTENVOORDE - Terwijl in Groot Brittannië koningin Elisabeth alle records breekt met betrekking tot de duur van haar koning(in)schap en koning Willem Alexander in ons land het ook nog jaren kan volhouden, treedt in Lichtenvoorde de koning over drie en een halve week alweer af.

Na een jaar lang samen met zijn vrouw Angela het koningspaar van Schutterij St. Switbertus te hebben gevormd, zal koning Tom Ikink op maandag 11 september zijn schutterskoningschap van Lichtenvoorde beëindigen.
Dit is overigens geen verrassing, want het gebeurt ieder jaar. De reglementen van het vogelschieten van Schutterij St. Switbertus schrijven voor dat de koning(in) aan het einde van zijn of haar regeringsjaar wordt afgetuigd (niet letterlijk!) na het lossen van het eerste schot bij het vogelschieten in het daarop volgende jaar.
Daarna heeft iedereen van 18 jaar of ouder die in Lichtenvoorde geboren, getogen of woonachtig is, de kans om deze eervolle functie een jaar lang te vervullen, samen met de koning(in) van zijn of haar keuze. Mocht de huidige koning zijn prestatie van vorig jaar weten te herhalen, wordt hij geen koning, maar keizer. Dat geldt ook voor iedereen die al twee keer eerder (maar niet in opeenvolgende jaren) koning(in) was en dit jaar weer het koningsschot lost.
Sint Switbertus adviseert: "Noteer deze datum dus vast in je agenda en kijk of je individueel of als groep met vrienden en vriendinnen wilt mee schieten. Schutterij St. Switbertus is al weer druk bezig met alle voorbereidingen, zodat deze 88e editie van deze traditie ook dit jaar weer een gezellig en spannend spektakel wordt. Wil je meer informatie? Kijk op onze site! Nog meer weten? Bel één van de bestuursleden, hun telefoonnummers vind je ook op de website.


www.st-switbertus.nl


School's Out bij Rockcafé Taste tijdens Dwars Deur Grolle

GROENLO - Ook dit jaar is Rockcafé Taste weer de plek waar op zondag 20 augustus het wedstrijdsecretariaat van Dwars deur Grolle is gevestigd. .De renners kunnen er de rugnummers afhalen. Bij de ontvangst is er voor alle renners een gratis kop koffie of thee. Na afloop van de koers is er live muziek van de coverband School's Out. Diverse bekende rockcovers komen langs, enkelen in bijzondere uitvoering. Vorig jaar stond de band op Koningsdag in Lichtenvoorde en ze lieten ook daar een behoorlijke indruk achter.

School's Out. Foto: PR