HMC'17-JO13-1 mocht thuis in Mariënvelde aftrappen in het nieuwe lichtblauw/zwarte tenue. Foto: PR
HMC'17-JO13-1 mocht thuis in Mariënvelde aftrappen in het nieuwe lichtblauw/zwarte tenue. Foto: PR Foto:

Jeugdorganisatie HMC'17 trapt af

HARREVELD/MARIËNVELDE - De splinternieuwe samenwerkende jeugdorganisatie HMC'17 maakte met elf van de in totaal dertien jeugdteams het debuut in de bekercompetitie.

De eer was aan HMC's JO9-1 om in Dinxperlo als allereerste team in actie te mogen komen. Toch een aantal historische momenten op een rij: de eerste aftrap van een splinternieuwe club, een eerste treffer gescoord door een meisje en een eerste overwinning die aan HMC'17 wordt toegeschreven. Daarna kwamen bijna alle teams zaterdag al - met meer of minder succes - in actie. Alleen de allerjongsten, de twee JO8 pupillen-teams, maken pas in de komende weken hun intrede.
De nieuwe jeugdvereniging telt momenteel circa 155 leden die niet alleen uit Harreveld en Marienvelde, maar ook uit Westendorp en andere buurtdorpen komen. In de afgelopen periode is bijna iedere speler individueel beoordeeld, waarna de teams zijn ingedeeld in zes pupillen en zeven juniorenteams, waarvan één meidenteam. Sommige teams zijn in vergelijking met vorig jaar bijna ongewijzigd gebleven en daardoor volledig op elkaar ingespeeld, neem bijvoorbeeld de JO19-1 die bijna geheel gevormd wordt door het voormalige juniorenteam van KSH. Andere teams zijn compleet opnieuw samengesteld uit leden van diverse verenigingen en hebben vanzelfsprekend iets meer tijd nodig om aan elkaar te wennen.

HMC'17 wil een voetbalvereniging zijn waar de jeugd zich prettig voelt en waar een gezonde balans is tussen prestatie en plezier. De nieuwe samenwerking en het enthousiasme van zowel de jeugdige voetbalspelers, trainers en begeleiders, alswel het plaatselijke publiek maken zowel KSH en VVMariënveld trots op deze gezamelijke jeugdvereniging. HMC'17 betekent voor beide moederverenigingen waarborging van het talent voor toekomstig seniorenvoetbal in beide dorpen.


Longa '30 na eerste bekerwedstrijd nog ongeslagen

LICHTENVOORDE - Longa '30 blijft het goed doen in de voorbereiding op de nieuwe competitie. Na vier zeges en twee gelijke spelen won het in het eerste bekerduel met 3-2 van tweedeklasser SDOUC. In het andere pouleduel versloeg DZC '68 DZSV met 2-0.

Waar Longa '30 afgelopen dinsdag in het oefenduel tegen SDOUC (2-2) al na 8 seconden achter kwam, begon het nu beter aan het duel. Longa '30 had veelvuldig balbezit, maar speelde te traag om SDOUC echt te verontrusten. Toch creëerde het een aantal kansen, waarvan er een werd benut. Tim Bader krulde de bal op aangeven van Dirk Harmelink prachtig in de verre bovenhoek: 1-0. Hoewel de verdediging van Longa '30 goed stond gaf het door een slordige pass van Leon Beuting toch een kans weg. Stan van de Pavert pakte dit cadeautje met een sublieme stiftbal uit: 1-1.
Na rust schakelde Longa '30 een tandje bij en moest SDOUC steeds meer ruimte weggeven. Nadat Tim Bader twee mooie kansen op de 2-1 had gemist, was het Thom Berendsen die knap wegdraaide en keurig afrondde. Niet lang daarna zorgde Freek Heinsbroek op fraaie wijze voor de beslissing. Heinsbroek zag de keeper te ver voor het doel staan en passeerde hem van ruime afstand: 3-1. Dat Kees van de Pavert de 3-2 nog binnenkopte was een smetje, maar het bracht Longa '30 niet meer in de problemen.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Harmelink, T. Wolters, Weijman, Hogenelst, Beuting (46. Kemperman) Klein Goldewijk, Te Veldhuis (77. Elferink), Bader, Kerperien (58. Berendsen) en Heinsbroek.
Aanstaande zaterdag speelt Longa '30 haar tweede bekerduel. Om 17.00 uur trapt men dan af in Dinxperlo tegen DZSV.


Twee vluchten voor pv De Blauwe Doffer

LICHTENVOORDE - In het weekend van 2 en 3 september namen leden van postduivenvereniging De Blauwe Doffer deel aan twee concoursen. Op zaterdag 2 september werd de jongeduivenvlucht vanuit het Franse Nanteuil le Haudouin gehouden, op zondag 3 september vond de tweede natourvlucht vanuit het Belgische Heusden-Zolder plaats.

Drie liefhebbbers korfden veertig duiven in voor de vlucht vanuit losplaats Nanteuil le Haudouin in Frankrijk. De duiven werden om 10.00 uur gelost. R. te Molder klokte om 15.49.59 uur de eerste duif en de laatste prijsduif werd eveneens door hem geklokt. R. te Molder was de winnaar van dit concours met de eerste prijs en in totaal zes uit twintig. F. Nijhof werd tweede met zes duiven bij de eerste tien en in totaal zeven uit tien. Derde is H. Goossens met één uit dertien.
De Belgische losplaats Heusden-Zolder was plaats van handeling voor een natourvlucht over 142 km. Door negentien liefhebbers worden 432 duiven aangeleverd, hetgeen resulteerde in een prijzenpot van zo'n 144 stuks. Het sein tot lossing kon worden afgegeven om 9.30 uur, waarna de eerst aankomende duif om 11.20.43 uur op naam kwam van M. Kl. Falckenborg. De laatste prijsduif werd geklokt door M. van Melis. De eerste drie winnaars op de uitslagenlijst hebben gemeen dat ze allemaal een hoog prijspercentage scoren: 1. M. Kl. Falckenborg komt op 43 uit 56. 2. R. te Molder, hij kwam uit op 9 uit 10. 3. B. Brockötter op 24 uit 24, al zijn duiven vielen dus in de prijzen.