Afbeelding
Foto:

Uit de groep: Peutergym

Was het vroeger dat je pas mocht starten met gym als je zindelijk was. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en starten peuters al met peutergym wanneer ze 2,5 jaar oud zijn.

De peuters zijn de jongste kinderen van onze vereniging en komen lekker bewegen. Kinderen starten de les samen met papa of mama waarbij ze lekker spelen met een bal, spelattributen of met een dansje.
Daarna verlaten de ouders de les. De les wordt vervolgt en de leiding legt uit hoe het reeds gereed staande gym parcours met diverse klim- en klauteruitdagingen dient te worden doorlopen.
Hierna gaan de peuters de uitdaging vol overgave aan. Waar hulp nodig is worden ze geholpen door leiding en hulpleiding van onze vereniging. Is de les voorbij dan gaan alle kinderen in een treintje naar de kleedkamer waar hun ouders alweer gereed staan.

De lessen vinden plaats op zaterdagmorgen in de Hamalandhal, waar al jaren Femke Rensing het bekende gezicht is als leidster voor de peutergym. Vanaf 30 september zal ze met vervroegd zwangerschapsverlof gaan en zullen Digna Strengers en Anouk Rensing de lessen voor dit seizoen overnemen. Tegelijk gaan we dan, in verband met een wachtlijst en veel nieuwe aanmeldingen, voor dit seizoen weer van 3 naar 4 lesgroepen.