Ook groendecoraties zijn te vinden op de hobbybeurs. Foto: PR
Ook groendecoraties zijn te vinden op de hobbybeurs. Foto: PR Foto:

Schrijfwedstrijd Flonkergood over natuur en landschap

ACHTERHOEK - Jaarlijks organiseren de Dialectkring Achterhook en Liemers en de Vrienden van de streektaal Lochem en umgeving in samenwerking met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in maart de Achterhoekse en Liemerse Boekenweek. 'Natuur en landschap' is in 2018 het thema van het bijbehorende boekenweekgeschenk Flonkergood, een bundel verhalen in dialect. De organisatie nodigt iedereen die over dit onderwerp zijn of haar verhaal kwijt wil, van harte uit om een bijdrage in te sturen. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood.

Tijdens de Boekenweekmanifestatie op zaterdag 3 maart 2018 in De Brink in Zelhem krijgt een aantal auteurs de gelegenheid hun bijdragen voor te dragen. De verhalen moeten geschreven zijn in één van de Achterhoekse of Liemerse dialecten. Elke deelnemer mag maximaal drie verhalen/gedichten met een maximale lengte van 500 woorden insturen. Voor gedichten geldt een maximum van 32 regels, inclusief witregels. Het volledige reglement voor de inzending is op te vragen via info@ecal.nu.
De bijdragen moeten uiterlijk 1 december als word-document en per e-mail (voorzien van naam, woonplaats en telefoonnummer) worden ingestuurd naar: info@streektaalvrienden.nl.


Hobbybeurs in Haarlo

HAARLO - Bij HCR Prinsen aan de Eibergseweg 13 in Haarlo vindt op zondag 1 oktober een hobbybeurs plaats met veel workshops. Alle deelnemende hobbyisten geven een workshop of demonstratie. Zo kan men bij Riek een prachtig bloemstukje maken, bij Angelika een zeepketting, bij Diane en Maria de nieuwste kaarten, bij Willemien een fles versieren met draad, bij Marian stukje maken met zijdebloemen, leert Alice je breien of haken of komen priegelen met kralen. In de sfeervolle zaal zullen twintig hobbyisten uit Achterhoek de producten van hun hobby tentoonstellen en demonstraties en workshops verzorgen. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis.


www.hobbybeurs.com


Leeskring in Bibliotheek

LICHTENVOORDE - De Bibliotheek is meer dan een gebouw vol boeken. Het is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om bijvoorbeeld te praten over boeken en schrijvers. In Lichtenvoorde start in oktober een nieuwe leeskring waar nog plek is voor deelnemers.

Ongeveer één keer in de zes weken komen de deelnemers op een dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur bij elkaar om een literaire roman of een (literair) non-fictieboek te bespreken. De keuze van het boek wordt gezamenlijk vastgesteld. Het aantal deelnemers is maximaal 10 personen.

Het kan heel verrassend zijn van anderen te horen wat hen heeft geraakt, wat ze mooi vinden, wat niet. Het is leuk om op deze manier kennis te vergroten, de horizon te verruimen en elkaar gaandeweg beter te leren kennen. De kosten voor deelname zijn laag. De Bibliotheek biedt de service van het leeskringabonnement, waarvan maximaal tien personen gebruik kunnen maken. Een collectief leeskringabonnement kost 89 euro voor een heel seizoen, bij tien deelnemers dus nog geen negen euro per persoon. De leeskring is met dit abonnement altijd verzekerd van de gevraagde boeken voor alle deelnemers.

De eerste (kennismakings)bijeenkomst is op dinsdag 10 oktober om 10.00 uur in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, 088-0062929, info@oostachterhoek.nl.


Kliederkerk In Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Kliederkerk is een speelse activiteit voor kinderen en de mensen om hen heen. Het is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar, met hun (groot)ouders. De deelnemers zijn een bonte verzameling van mensen, met al dan niet een gelovige of kerkelijke achtergrond. Op het menu staat een creatief en eigenwijs programma, met een verhaal en afsluitend een maaltijd.

De Kliederkerk staat deze keer in het teken van de Joodse achtergrond van de kerk. Aan ideeën geen gebrek. Knutselen, een spelletje, wat lekkers? Het zou allemaal zomaar kunnen. Maar wat het precies wordt? Dan is er maar één mogelijkheid: zelf komen! Er wordt afgesloten met een gezellige maaltijd.
De Kliederkerk is op zondag 1 oktober, 's middags van 16.00 - 18.00 uur in de Johanneshof (bij de Johanneskerk) in Lichtenvoorde. Om te weten hoeveel mensen er komen is het handig om je vooraf aan te melden. Graag naam en aantal personen doorgeven vóór 30 september, via het emailadres: kidskerk@gmail.com. De deelname is gratis.