Benny Greb. Foto: PR
Benny Greb. Foto: PR

Drumlegende Benny Greb geeft exclusieve clinic

LICHTENVOORDE - Het Keifestival presenteert een drumclinic door niemand minder dan drumlegende Benny Greb. Dit is dé kans om deze inspirerende drummer live en van dichtbij aan het werkt te zien. Iedereen is welkom, drummer of geen drummer, beginner of (ver) gevorderd.

'Enige show in Nederland'

"We kregen de unieke kans om Benny Greb met zijn Amerikaanse band 'Moving Parts' te boeken op het Keifestival. Hun enige show in Nederland! De band land 's ochtends op Schiphol, ze worden naar Lichtenvoorde gebracht voor het Keifestival en de volgende ochtend vliegen ze direct weer door naar Frankrijk. Het is werkelijk uniek dat dit toevallig in hun tourschema past! Toen we de bevestiging binnen kregen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of Benny overdag een extra drum clinic (openbare drumles / workshop) wil geven en hij zei ja!", vertelt Roel Stoltenborg, mede-organisator van het Keifestival en tevens fanatiek drummer, zeer enthousiast.

'Niets zo saai als een drummer die een paar uur lang gewoon zijn verhaal zit af te draaien', verteld Benny Greb in een interview in Slagwerkkrant. Nou, dat is bepaald niet wat Greb zelf doet als hij clinics geeft. Die zijn wervelend, diepzinning, dynamisch en van het hoogste wereldniveau denkbaar. Benny Greb is zo'n drummer waarbij je na elk ritme en elke fill denkt: dát wil ik ook kunnen! Wat een groove! Wat een creativiteit! Een uiterst intellectuele drummer met een ongekende techniek.

De drumclinics van Benny Greb zijn zeer gewaardeerd en wereldwijd razend populair. Wanneer je zijn clinic bezoekt legt hij al zijn vaardigheden aan je uit, kan je hem vragen stellen en speelt hij indrukwekkende liedjes en solo's om zijn technieken te demonstreren. Hij inspireert veel muzikanten en heeft, niet zonder reden, inmiddels een status van wereldklasse bereikt. Bekende artiesten en grote drummerken staan al jaren in de rij om met hem samen te mogen werken.

Deze clinic in Den Diek te Lichtenvoorde vormt voor alle muzikanten en liefhebbers een unieke kans om deze held in levende lijve zijn kunsten te zien vertonen. Je hoeft geen drummer te zijn om overrompeld te worden! 's Avonds is hij met zijn band 'Moving Parts' nogmaals te bewonderen met een 60 minuten durende show op het Keifestival.

De drum clinic van Benny Greb vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 15.30 uur bij Sociaal Cultureel Centrum Den Diek te Lichtenvoorde. Kaarten voor de clinic en voor het concert op het Keifestival zijn nu verkrijgbaar via www.keifestival.nl