Nieuwe Longa-aanwinsten worden geïnterviewd door Raymond Willemsen. Foto: Karin Stronks
Nieuwe Longa-aanwinsten worden geïnterviewd door Raymond Willemsen. Foto: Karin Stronks

Longa'30 businessclubseizoen weer feestelijk van start

LICHTENVOORDE – In een tent op de Markt in Lichtenvoorde is op donderdag 28 september het Longa'30 businessclubseizoen van start gegaan. Sponsoren werden warm onthaald door de gastvrouwen Marijke en Jette, de tent was versierd met toepasselijke oranje-witte doeken en een groot spandoek met de tekst: 'Succesvoller samen met Longa'30' achter het podium. Als welkom kregen de gasten een frisse mix van bock- met witbier aangeboden.

Door Karin Stronks

De avond begint met twee activiteiten onder leiding van de gastvrouwen. Als eerste moet het publiek een denkbeeldige lijn trekken in het midden van de tent, de tweede activiteit is vliegtuigje vouwen. Als daarmee het ijs - voor zover aanwezig - gebroken is, wordt druk genetwerkt. Eef Steentjes, voorzitter van de Longa'30 businessclub, opent met een welkomstwoord. Hij maakt het programma van de openingsavond bekend en geeft het woord aan Marcel Eekelder, voorzitter van Longa'30. Eekelder toont zich verheugd dat de eerste drie punten binnen zijn, laat merken trots te zijn op de vrijwilligers binnen de club en zegt de verbondenheid te voelen op deze druk bezochte netwerk- en sponsoravond. Tevens kondigt Eekelder aan te gaan stoppen als voorzitter. Eekelder: "Het ledenaantal is stabiel, er is een toename van het aantal vrouwelijke leden op waar we op moeten faciliteren. We hebben de afgelopen tijd vragen gehad over hoe om te gaan met statushouders. Er voetballen bij Longa '30 vier Syrische jongens. De G-teams van Grol en Longa zijn samengevoegd, onze jeugdselectieteams acteren op divisie- of hoofdklasseniveau. Dank voor jullie bijdragen aan onze club en allen een plezierige avond gewenst!"

Henk Bloemers, oud-manager van de Graafschap en nu verbonden aan Heerenveen geeft uitleg over de Special Olympics, het mondiale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, dat op 8, 9 en 10 juni 2018 in de Achterhoek wordt gehouden. Sporters en begeleiders uit 170 landen worden in de Achterhoek ondergebracht.

Longa'30 kent enkele nieuwe gezichten, waaronder een jeugdige trainer, die hoognodig aan de sponsoren voorgesteld moeten worden. Dat gebeurt door sportjournalist Raymond Willemsen die de nieuwe Longa- mannen met een interview aan het publiek voorstelt. De nieuwe trainer krijgt de lachers op zijn hand als hij stelt 'alle voetballers die ouder zijn dan hij uit het eerste elftal gedonderd heeft zodat hij niet jonger is dan zijn spelers'.

Na het officiële gedeelte zorgt de Lichtenvoordse gitaarvirtuoos Mart Hillen voor de muzikale omlijsting van de eerste businessclubavond. In café De Zaak sluiten de echte 'die-hard'-sponsoren de avond na 23.30 uur af door er nog 'ene met de jas an' te nuttigen.

Henk Bloemers vertelt over Special Olympics. Foto: Karin Stronks
Mart Hillen tijdens zijn optreden op de businessclub avond. Foto: Karin Stronks
Er werd druk ge(net)werkt. Foto: Karin Stronks
Menig biertje werd geserveerd. Foto: Karin Stronks
Netwerken op de eerste businessclub avond van het seizoen. Foto: Karin Stronks
Eef Steentjes aan het woord. Foto: Karin Stronks
Voorzitter Marcel Eekelder spreekt de gasten toe. Foto: Karin Stronks