Het eerste team van HV Erix kreeg nieuwe trainingspakken. Foto PR
Het eerste team van HV Erix kreeg nieuwe trainingspakken. Foto PR Foto:

Handballers Erix H1 winnen overtuigend van Artemis

LIEVELDE - Handhaving in de Hoofdklasse, na de promotie van vorig seizoen is dat de doelstelling voor de handbalheren van Erix 1. Daarom was het belangrijk om direct de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen van Artemis 2 uit Doetinchem, dat vorig seizoen in de onderste regionen bivakkeerde. Dat lukte: de uitslag 24-17 in het voordeel van Erix.

Voor de wedstrijd werd door Marc Kruip van Assurantiekantoor Marc Kruip, al meer dan dertig jaar teamsponsor, het team voorzien van nieuwe trainingspakken.
Hoewel het eerste doelpunt op naam van Erix kwam, was het daarna Artemis dat drie keer op rij wist te scoren. Echter vanaf dat moment nam Erix de wedstrijd in handen door prima verdedigingswerk en een excellerende keeper Leroy Winkels die de nodige vrije schotkansen van Artemis pareerde. Langzaam bouwde Erix de voorsprong uit, vooral door enkele goede passeerbewegingen van Youri Kuijpers die alleen met overtredingen gestopt kon worden.
Na twee doelpunten kort voor rust door Martin Kruip vanaf de hoek gingen beide teams richting kleedkamer met een meer dan verdiende ruststand van 17-10 in het voordeel van Erix. In de rust werd erop gehamerd om vooral scherp te blijven in de tweede helft en Artemis niet meer het gevoel te geven dat er nog wat te halen zou zijn.
De tweede helft liet echter een ander beeld zien, Erix speelde onrustig en slordig wat resulteerde in onnodig veel balverlies. Toch kon Artemis hier niet echt van profiteren, vooral door het goede verdedigingswerk van Erix. Met name Leon Hulzink stond zeer goed te verdedigen en was een kwelgeest voor de aanvallers van Artemis. En net als in de eerste helft was opnieuw de sluitpost van Erix bijna niet te passeren. Artemis raakte gefrustreerd omdat ze nauwelijks nog het doel konden vinden en lieten zich verbaal gaan tegen de scheidsrechter wat meerdere tijdstraffen opleverde.
Ook het vastzetten van Erix-spelers leverde Artemis niets op. Hoewel Erix veel minder goed speelde dan in de eerste helft, kwam de overwinning geen moment meer in gevaar en bleven de punten in eigen huis door een eindstand van 24-17. Een prima debuut van Erix in de Hoofdklasse. Man of the match was zonder twijfel keeper Leroy Winkels van Erix. Topscorer aan Erix zijde was Stijn van Zutphen met 7 doelpunten.
Zaterdagavond speelt Erix om 20.45 uur in Ulft tegen UGHV 1 de tweede wedstrijd.

KSV verliest maar had meer verdiend

VRAGENDER - Vandaag trad KSV aan tegen Dinxperlo dat het afgelopen seizoen gedegradeerd was uit de derde klasse C. Op voorhand dus een zware opgave voor KSV, dat vorige week in Vragender haar eerste wedstrijd van het seizoen had verloren van GWVV. Ook Dinxperlo had haar eerste wedstrijd verloren en was erop gebrand dit vandaag meteen weer recht te zetten. De uitslag werd 2-1 in het nadeel van KSV.

Het was KSV dat in de eerste tien minuten twee enorme kansen kreeg om de score open te breken, maar zowel Tim als Max wisten niet te scoren. Na een kwartier nam Dinxperlo het heft in handen en werd KSV steeds verder teruggedrongen op haar eigen speelhelft. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 score voor Dinxperlo na een aanval over veel schijven waarbij de verdediging van KSV compleet uit elkaar werd gespeeld. Na deze voorsprong werd de druk nog meer opgevoerd richting het doel van KSV. In de 25e minuut was het weer raak voor Dinxperlo toen een corner vlekkeloos werd binnengekopt waarbij Pascal er niet goed uitzag. Na deze 2-0 nam Dinxperlo even wat gas terug. Dit werd in de 40e minuut genadeloos afgestraft door KSV toen Walter uit een perfecte voorzet van Tim wist te scoren 2-1. Dit was tevens de ruststand. De aansluitingstreffer gaf nog alle hoop voor KSV op een beter resultaat.

Na de rust kwam Twan in het veld voor de geblesseerd geraakte Walter en was KSV aanmerkelijk beter dan voor de rust. Er was sprake van een gelijke strijd met over en weer kleine kansjes voor beide teams. Na een kwartier haakte KSV's beste speler van deze middag; Tim, geblesseerd af nadat hij even daarvoor fel onderuit was gehaald door de keeper van Dinxperlo. Erwin kwam in het veld en meteen werd de druk door KSV opgevoerd om de gelijkmaker te forceren. Amper vijf minuten in het veld kreeg Erwin al een megakans op de gelijkmaker en een paar minuten later had hij de gelijkmaker op zijn schoen maar helaas ging het schot net naast.

Op de bank van Dinxperlo zaten ze intussen met samengeknepen billen. Het was wachten op de gelijkmaker van KSV. Hoewel Dinxperlo er af en toe nog wel gevaarlijk uit kwam wisten ze niet meer te scoren. KSV bleef hopen op de terechte gelijkmaker. Maar helaas het mocht vandaag niet lukken, ook niet toen Thijs er nog in kwam voor de moe gestreden Thomas.
Gezien het wedstrijdbeeld van deze middag had er beslist meer ingezeten. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de thuiswedstrijd van KSV tegen SVGG uit Megchelen.

RKZVC wint na boeiende wedstrijd

ZIEUWENT - Op voorhand werd de wedstrijd tegen Quick 1888 enigszins gezien als een graadmeter voor RKZVC. Dit voorjaar speelde Quick 1888 in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. En dat RKZVC dit niveau aan kan, bewezen ze in deze wedstrijd. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken waardoor het tot het eind spannend bleef. RKZVC wist de punten in Zieuwent te houden; het won met 1-0.

De eerste kans was voor Sjors Storkhorst die een voorzet van Waldo Rhebergen ineens op de slof nam waarop de Nijmeegse keeper goed reageerde. In de twaalfde minuut kwam een dieptepass van Michiel Krabbenborg mooi achter de verdediging. Sjors Storkhorst pikte de bal op volle snelheid op, hield Nijmeegse verdedigers goed achter zich en schoof erg beheerst de 1-0 in de linker benedenhoek. Ook de volgende twee kansen waren voor Sjors Storkhorst. Bij de eerste raakte hij de bal niet goed, de 2e was enigszins onverwachts. In de 25e minuut gaf Waldo Rhebergen na een mooie aanval over rechts de bal op maat voor waarna het schot van Jouke Knippenborg nog door de keeper via de lat kon worden gered. Een minuut later was een schot van Quick 1888 van 25 meter afstand hun eerste dreiging. Nadat een schot van Joey Belterman met moeite door de Nijmeegse keeper kon worden verwerkt, kreeg Quick 1888 nog twee kansen. De eerste, in de 34ste minuut vanuit een schuine hoek, kon door Huib Jonkman tot corner worden verwerkt. De tweede was een mooie omhaal vanaf zestien meter die een meter naast ging.

Na rust zette Quick 1888 meer druk maar echte kansen leverde dat in eerste instantie nog niet op. De eerste Zieuwentse kans was in de 69ste minuut na een mooie aanval over rechts. Na de voorzet van Toby Bokkers werd het schot geblokt. Vier minuten later viel de bal na een corner van Waldo Rhebergen enigszins onverwachts voor de voeten van Bart te Focht maar hij schoot ruim over. De eerste redelijk goede kans kreeg Quick 1888 in de 78ste minuut maar het schot ging recht op Huib Jonkman af. Een mooie aanval resulteerde in een schot van Jouke Knippenborg waarop de keeper redde. Een goal van Joey Belterman werd onterecht afgekeurd (blijkens videobeelden) en Sjors Storkhorst schoot vanuit de middencirkel wel over de keeper maar ook naast. De beste Nijmeegse kans was in de 86e minuut na een vlotte aanval over rechts. De harde voorzet was net iets te snel voor de spits op 6 meter van het doel waardoor de bal hoog over ging. Afgezien van deze kans speelde RKZVC deze wedstrijd, in tegenstelling tot vorige week bij BWO, verdedigend beheerst uit. De laatste mooie Zieuwentse aanval was in de 88e minuut maar de bal ging voorlangs.
Een mooie wedstrijd met behoorlijk publieke belangstelling leverde een terechte overwinning voor RKZVC op waardoor ze samen met Longa '30 en Rigtersbleek de enige teams zijn met twee overwinningen. De volgende wedstrijd is zondag 8 oktober uit naar Schalkhaar.