Lucie Engelsbarts n Cor Dekker krijgen de gouden speld. Foto: Kyra Broshuis
Lucie Engelsbarts n Cor Dekker krijgen de gouden speld. Foto: Kyra Broshuis Foto: Verona Westera

Gouden Speld voor Lucie Engelbarts en Cor Dekker

EIBERGEN - Het is een feestelijk bijeenkomst van KansPlus bij de Stadschpomp in Groenlo. Tijdens deze dag voor het bestuur worden aan Lucie Engelbarts uit Lichtenvoorde en Cor Dekker uit Eibergen de Gouden Speld van Verdienste uitgereikt.

Door Kyra Broshuis

KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. Het is een vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap, hun ouders, broers, zussen en andere naasten.

Op lokaal, regionaal en landelijk niveau behartigt KansPlus de collectieve en individuele belangen van mensen met een verstandelijke handicap. Met 7000 leden is KansPlus de grootste organisatie op dit gebied in Nederland.

Wandeling
De afdeling Gelderse Achterhoek kent een zeer actief bestuur. Om hen te bedanken voor hun inzet is er een feestelijke middag georganiseerd met onder andere een historische wandeling door Groenlo en uiteraard een hapje en een drankje. Tijdens het bezoek aan De Stadschpomp kondigt voorzitter van de regionale afdeling Theo Bloemenkamp aan dat er iets bijzonders staat te gebeuren.

Het is vervolgens de eer aan mevrouw Dickie van de Kaa, directeur van KansPlus om de Gouden Speld te overhandigen aan Lucie Engelbarts: "Lucie betekent licht en warmte en dat is precies wat jij brengt onder de ledengroep. Eigenlijk zou je Lucie Engelhart moeten heten." Ook zijn er lovende woorden voor Cor Dekker: "Jij hebt zoveel passie voor de mensen en voor deze groep. Je schrijft er prachtige verhalen over op de website. Jullie hebben allebei deze speld dik en dik verdiend!"

Hart en ziel
Voorzitter Theo Bloemenkamp heeft bloemen voor de jubilarissen en vertelt dat zowel Lucie als Cor zich al 25 jaar met hart en ziel inzetten voor de afdeling.

Hij geeft aan: "Lucie is de enige vrouw in het bestuur en is een uitstekende contactvrouw én een geweldige gastvrouw. We hopen dat je nog heel lang lid blijft van het bestuur. Cor, jij bent een allrounder want je bent zowel voorzitter, secretaris als penningmeester geweest. Je daagt ons uit met je typerende opmerkingen en ik hoop nog lang met jullie samen te mogen werken."