Afbeelding
Foto:

HV Erix Dames 1 – DFS Arnhem Dames 2

Zaterdag 30 september 2017 speelde dames 1 van HV Erix hun 1e competitiewedstrijd van dit seizoen. Het belooft een pittig seizoen te worden omdat het team dit jaar niet compleet is. De tegenstander van deze wedstrijd, DFS Arnhem, is een fusievereniging die is ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899 en daardoor onbekend voor de Erix-dames.

Er wordt geopend met een mooi doelpunt van Topper Linn Zijdel! De wedstrijd begint rommelig waardoor Erix redelijk snel tegen een achterstand van 2-5 aankijkt. De verdediging is niet fel genoeg en in de aanval worden er doelpogingen gemist door te schieten op lat en paal. Door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter krijgen de dames uit Arnhem behoorlijk wat penalty's mee, terwijl de dames van Erix ze niet krijgen. DFS weet echter niet verder uit te lopen; ruststand 10-12.

In de rust wordt benadrukt dat er verdedigend beter gepraat moet worden en meer beweging in de aanval. De dames lijken te hebben geluisterd want de verdediging zit beter dicht. De scheidsrechter gaat echter door waar hij is gebleven en de DFS-dames maken hier gretig gebruik van door af en toe extra hard te gillen of te kreunen als ze aangepakt worden. Erix speelt hierdoor regelmatig in ondertal en helaas lukt het ze uiteindelijk dan ook niet om het gat te dichten. Eindstand; 24-26 in het voordeel van DFS Arnhem.

A.s. zaterdag, 7 oktober 2017, speelt zowel dames 1 als heren 1 een uitwedstrijd tegen UGHV. Kom gezellig naar Ulft om eerst de dames aan te moedigen om 19.30u en vervolgens de heren om 20.45u. Tot dan!