Veerkrachtig Erix verslaat Mariënveld na ruime achterstand

LIEVELDE - Erix heeft veerkracht getoond tegen Mariënveld door een 1-3 achterstand om te buigen naar een 4-3 voorsprong. Dit mede dankzij een hattrick van Erix-verdediger Nick Berentsen.

De beginfase was voor de gasten uit Mariënveld die beter combineerden en naarstig op zoek gingen naar een voorsprong. Deze voorsprong leek er in de tiende minuut te komen. Een lichte overtreding van Wouter ten Have, waarbij de discussie was of deze overtreding begaan werd binnen of net buiten het zestienmeter gebied, werd door de goed leidende scheidsrechter Velic uit Deventer bestraft met een penalty. Deze werd gemist waardoor Erix in de wedstrijd bleef. Mariënveld liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de betere ploeg. In de 23ste minuut kreeg Mariënveld twee goede scoringsmogelijkheden achter elkaar. De eerste werd goed gered door Erix-doelman Tim Klein Tank en de tweede mogelijkheid werd op de paal geschoten. Daarna werd het spelbeeld wat meer gelijkwaardig en Pieter ten Have kreeg in de 31ste minuut een kansje maar zijn halve omhaal belandde in het zijnet. In de 34ste minuut kwam Mariënveld op een verdiende 0-1 voorsprong na een solo vanaf de rechterkant. De Mariënveld-middenvelder werd geen strobeed in de weg gelegd en kon ongehinderd vanaf de zestienmeter binnenschieten. Niet veel later, in de 37ste minuut, stond het 0-2 na een verdedigsfout aan Erix-zijde. De bal werd tekort teruggekopt op Erix-doelman Tim Klein Tank waardoor de spits van Mariënveld tussenbeide kon komen en alleen voor Tim beheerst afrondde. Deze voorsprong was op dat moment verdiend. Vlak daarna, in de 39e minuut, schoot Rick ten Have van dichtbij hard over na een voorzet van de ijverige Nick Berentsen vanaf de rechterkant. Erix probeerde het wel maar de echte overtuiging ontbrak in deze fase. Op slag van rust kwam Erix eigenlijk uit het niets weer in de wedstrijd. De keeper van Mariënveld had de bal aan de voet en wilde Rick ten Have uitspelen maar dat mislukte. Rick kon de bal eenvoudig binnenwerken. 1-2. Nog steeds in de blessuretijd van de eerste helft leek Erix op gelijke hoogte te komen maar een voorzet van Rick ten Have kon net niet worden binnengewerkt door Pieter ten Have. In de daarop volgende tegenaanval leek Mariënveld het duel definitief te beslissen. Een pass van achteruit werd door de Mariënveld-spits goed opgepikt en kon ongehinderd doorlopen op Erix-doelman Tim Klein Tank. Alleen voor Tim rondde hij beheerst af . 1-3. De ploegen gingen met deze stand de rust in.

Na rust was Mariënveld wederom de betere ploeg en de 1-4 leek eerder te vallen dan de aansluitingstreffer van Erix. In de 58ste minuut leek Mariënveld de wedstrijd van ook definitief te beslissen maar Tim redde prima op een hard schot van dichtbij. Hierna kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van Erix. Mariënveld liep steeds meer achteruit en probeerde via counters toe te slaan. In de 63ste minuut kwam Erix weer terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Nick Berentsen na een vrij trap vanaf de zijkant door Luuk Weenink. 2-3. Het positieve aan Erix-zijde was dat men bleef strijden voor een goed resultaat en kreeg in de 82e minuut loon naar werken door de gelijkmaker binnen te schieten. Het was wederom Nick Berentsen die alert reageerde op een vrije trap van Harm Spekschoor. 3-3. De verdediging van Mariënveld zag er bij dit doelpunt niet goed uit en Nick kon van dichtbij de bal binnenschieten. Een minuut later, in de 83ste minuut, was de sensatie compleet doordat wederom Nick Berentsen een voorzet van de goed ingevallen Jacco Ressing achter de Mariënveld-doelman schoot. 4-3. Een onvervalste hattrick van Nick. Met dit spectaculaire scenario had niemand meer rekening gehouden gezien het spelbeeld in de 1e helft. Mariënveld probeerde het hierna nog wel en kreeg in de 85ste minuut nog een mogelijkheid doordat Erix-doelman Tim Klein Tank de bal losliet na een vrije trap. De spits van Mariënveld kon echter net niet meer bij de bal die Tim losliet waardoor deze kans om zeep werd geholpen. Erix kwam hierna de blessuretijd ongeschonden door waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit is. Deze overwinning is een morele opsteker na de zeperd van vorige week tegen Rekken (3-0 nederlaag). Op zondag 8 oktober speelt Erix een uitwedstrijd tegen VIOS Beltrum.