Sam de Vries. Foto: PR Knunnekes
Sam de Vries. Foto: PR Knunnekes

Groot aantal Oost Gelrese
genomineerden voor Gelderse Top 100

OOST GELRE - "Wat zou het leuk zijn dat dit carnavalsnummer in de elfde editie van de Gelderse Top 100 zou komen te staan." Sam de Vries uit Groenlo in een reactie lachend op haar naam in de ruim 300 liederen tellende keuzelijst van Gelderse makelij, voor de Gelderse Top 100. Vlak voor de carnaval vergaarde de studente psychologie aan het Radboud in Nijmegen landelijke bekendheid met haar carnavalsnummer 'Carnaval, hygiënisch is het niet.' Een week voor de carnaval stond ze er zelfs mee in de iTunes Top 100.

Door Henri Walterbos

Omroep Gelderland deed haar voorafgaande aan het carnavalsweekend de elfde plek toekomen in de Gelderse Carnavals Top 100. Volgens Radio Gelderland de ereplaats in de betreffende lijst. Naast Sam de Vries kent de lijst genomineerden een opvallend groot aantal titels die uitgeoefend en geschreven zijn door bands, zangers, zangeressen uit de gemeente Oost Gelre. Zeer divers ook nog eens.

Vijfde deel Ooste Gelrese bijdragen
Het is dit jaar de elfde keer dat keer dat Omroep Gelderland de lijst uitzendt. Op zaterdag 4 november staat Radio Gelderland in het teken van de Gelderse Top 100. De komende drie weken kan er via internet naast kanonnen als Frank Boeijen en Rob de Nijs ook gestemd worden op liefst 73, van de ruim 300, genomineerde nummers uit de gemeente Oost Gelre, of voor een deel afkomstig uit deze muzikale gemeente. Bij ruim 20% van de nummers in de lijst zijn muzikanten/componisten uit deze toch relatief kleine gemeente betrokken. Naast de grote keuze mogen 'stemmers' ook een vrije keuze invullen, zoals 'Anne van Tolder' door het Zieuwentse Twee FM. Er mag meerdere keren via hetzelfde IP-adres gestemd worden.

De afgelopen twee jaar wist 'Het Toverbaltheater' uit Beneden Leeuwen op nummer 1 te komen met hun aanstekelijk lied over Gelderland. Dit jaar een compositie uit Oost Gelre aan de kop? De keuze is reuze. Alleen Normaal, met in de gelederen Ferdi Jolij uit Zieuwent/Groenlo, Jan Kolkman en Alan Gascoigne uit Lichtenvoorde en wijlen Jan Manschot, eveneens uit Lichtenvoorde levert al 30 nummers om een stem op uit te brengen. Gevolgd door Boh Foi Toch, met in de gelederen Grollenaren Willem te Molder en Han Mali, met het respectabele aantal van 15 liedjes. Daarnaast ook drie keer de Grols/Lichtenvoordse formatie De Gracht. Verder 'Had2bu', 'Ray ray rain' en 'Love and learn' van Betty Serveert, met in de gelederen Lichtenvoordenaar Peter Visser, 'Harfst' van De Grolse Hofzangers, 'I've search for you' – Pebbles and the BamBams (Roland en Marion van Wijk Groenlo/Vragender), 'Het Platteland is niet te koop', 'Krek wa'k wol' en 'Maisveld vol met wiet' – Kiek Now Us (Mariënvelde), 'Jerry' – Busted (Harreveld), Junky XL vs Elvis – 'Little less conversation' (Tom Holkenborg Lichtenvoorde), Splitsing met 'Wind en zeilen' en 'Een zomer lang' (Peter Groot Kormelink Groenlo), 'Boer'n' en 'Dat land, dee leu' Peter Groot Kormelink (Groenlo), 'Mien eerste basgitaar' en 'Morgen is pas morgen' – Old Ni-js (Han Mali Groenlo, Ferdi Jolij Groenlo/Zieuwent, Jan Kolkman Lichtenvoorde), 'Where do I stand'- Backcorner Boogie Band (Bas Konings Groenlo), 'Steamy windows' – According to Mary (Roland en Marion van Wijk), 'Waarom voelt dit zo goed' en 'Wij vieren feest'– Stefan Mondial (Groenlo). Wederom een bevestiging van de grote muzikaliteit binnen de gemeente.


www.roomseherrie.nl

www.geldersetop100.nl