Adri Harbers met de Award. Foto: Karin Stronks
Adri Harbers met de Award. Foto: Karin Stronks

Mapei Best Project Award voor Adri Harbers

AALTEN – Adri Harbers van Harbers Tegelwerken heeft voor zijn project 'Maritiem' de Mapei Award gewonnen. Hij won de 'hoofdprijs' voor zijn voorwerk, afwerk en betegelwerk in 108 hutten van cruiseschip AmaKristina.

Door Karin Stronks

De fabrikant Mapei, met vestigingen in meerdere landen, levert lijmen, kitten en chemische producten voor de bouw. Vanwege het 80-jarige jubileum van Mapei schreef de fabrikant de Mapei Best Project Award uit. Er kwamen 800 inzendingen binnen uit 40 landen, die werden onderverdeeld in vijftien categorieën. Adri Harbers won de hoofdprijs in de categorie 'Maritiem' voor zijn werkzaamheden aan het cruiseschip AmaKristina.

"Door puur toeval ben ik in de scheepsbouw terecht gekomen, door de crisis in de bouw. Via mijn leverancier van natuursteen, waar ik veel mee samenwerk, kwam ik in contact met de Amerikaanse cruisesschipbouwer AmaWaterways. Dit bedrijf bouwt luxe riviercruiseschepen, de schepen varen meest over de Donau. Aan boord is het ontzettend luxe, marmeren trappen, hutten met prachtige badkamers, gerealiseerd met kwaliteitsproducten. Wessel Derksen, vertegenwoordiger van Mapei, stelde voor dat ik wel aan deze Award mee kon doen. Na enig wikken en wegen besloot ik om het te doen", vertelt Adri Harbers.

Bij de beoordeling wordt gelet op het juiste gebruik van de Mapei producten, of ze op de juiste manier worden toegepast en op een goede manier worden verwerkt. Adri Harbers geeft aan: "AmaWaterways is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf, ze werken alleen met kwalitatief hoogstaande producten, alles moet perfect zijn. Wij hebben gezorgd voor het voorbereidende werk, het tegelwerk en de afwerking van de badkamers in de luxueuze hutten. Voor de Award telde mijn werk voor de AmaKristina mee, ik heb inmiddels al op tien cruiseschepen gewerkt. Je moet wel tegen stress en werkdruk kunnen, de ruimtes zijn klein en door de strakke deadlines is de werkdruk groot. Maar als je dan het resultaat ziet is dat gewoon prachtig. Zo ontzettend luxe allemaal, het heeft echt iets! Met deze Award ben ik erg blij, het geeft toch een soort waardering voor je werk. Nee, helaas is er geen grote geldprijs aan verbonden…"

Adri Harbers praat erg enthousiast over zijn vak, werken met natuursteen is zijn grote passie. "Of ik nog meer van dit soort mooie projecten heb gedaan? Nou, ja, ik heb een jaar lang aan de woning van Angus Young en Ellen van Lochem gewerkt. Vloeren en traptreden gelegd, open haarden gebouwd en badkamers van a tot z gemaakt. Wat ik erg opvallend vond aan die klus is dat ze, waar het maar kon, lokale bedrijven hebben ingeschakeld. Goede zaak", glimlacht Harbers.