Na afloop van de wedstrijd vieren 'de helden' hun feestje met de eigen aanhang. Foto: Henri Walterbos
Na afloop van de wedstrijd vieren 'de helden' hun feestje met de eigen aanhang. Foto: Henri Walterbos Foto:

Longa figurant in voetbalshow RKZVC

ZIEUWENT - RKZVC heeft er geen enkele twijfel over laten bestaan welke ploeg op dit moment de beste van Oost Gelre is. De ploeg onder leiding van Laurens Knippenborg rijgt successen aaneen en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Ook in de eerste klasse niet, waar de ploeg na 4 wedstrijden zonder puntverlies fier aan kop gaat. Deelde men deze historisch hoge positie tot zaterdagavond 18.00 uur nog met de tegenstander, na 19.45 uur lokale tijd, niet meer. De 5-0 zege van de thuisploeg liet niets aan duidelijkheid te wensen over.

Door Henri Walterbos

Met het hoofd in de wolken lopen of naast de schoenen lopen is er in Zieuwent niet bij. Zieuwent blijft Zieuwent! Het succes berust echter geenszins op toeval. Zaterdagavond maakte het team wederom grote indruk door met name in de tweede helft een ware voetbalshow op te voeren en opponent Longa tot figurant te degraderen deze heerlijke affiche. Zowel sfeer als ambiance op sportpark de Greune Weide waren fantastisch.

Voetbalfeest
Vooraf in de bestuurskamer is RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers de rust zelve. Hij heeft dan al een groot vertrouwen op een goede afloop. "Het wordt 4-2 of 5-2, voor ons. En gefundeerd." Zijn lezing volgt. "In principe krijgen wij er geen tegen, maar Freek Heinsbroek en Tim Bader scoren altijd, dus laat ik dan maar van twee tegengoals uitgaan. Sjors maakt er sowieso eentje, maar als hij scoort dan scoort hij minimaal twee keer, dus dat bunt d'r dan al twee. En zeker ook eentje met een lobje," schetst de voorzitter zelfverzekerd een steeds mooier plaatje. "Dit zijn echt zijn wedstrijden. Sjors heeft deze week niet getraind. Volgens mij is hij een beetje zenuwachtig. Daarnaast zal Wouter Pillen ook scoren, uit een vrije trap. Dat is hij aan zijn stand verplicht. Hij heeft met Grol de laatste twee derby's verloren namelijk. En dan nog eentje, of twee."

De organisatie van de derby staat als een huis. "We verwachten 2500 toeschouwers maar zijn berekend op 4000 mensen. Er is vandaag hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Voor de businessclub is een aparte tribune neergezet. Die is vrijdag al opgebouwd." Overal langs de lijn staan supporters van beide clubs door elkaar heen. Ook liefhebbers uit omliggende plaatsen zijn aanwezig deze vooraf al als 'historisch' betitelde derby bij te wonen. De laatste derby in competitieverband stamt immers uit 1989. Het wordt een voetbalfeest zoals een voetbalfeest altijd behoort te zijn. Het is alleen al om de sfeer genieten geblazen voor de voetballiefhebber. Het voetbal van RKZVC, met name het spel dat RKZVC in de tweede helft op de mat legt, is dan de kers op de taart. Om de vingers bij af te likken. Zo vond ook Grol-supporter Ton Noten uit Groenlo na afloop. "Zowiet bunt wi-j nog lange neet. Loat wi-j voorlopig moar effen niks meer zeggen. Knap heur!"


Lees verder op pagina 14 en 15