Leerlingen van de Sint Jozef namen deel aan de ontwerpwedstrijd. Foto: PR
Leerlingen van de Sint Jozef namen deel aan de ontwerpwedstrijd. Foto: PR

Vredesposter St Jozefschool door naar tweede ronde

LICHTENVOORDE - De st Jozefschool in Lichtenvoorde heeft meegedaan met de wedstrijd Vredesposter georganiseerd door Lions International. De Vredesposter van groep 7 is door de jury beoordeeld en mag door naar de tweede ronde.

De leerlingen van groep 7 van de basisschool St Jozefschool in Lichtenvoorde hebben meegedaan met de wedstrijd 'Vredesposter 2017'. Het maken van een vredesposter is een jaarlijkse internationale wedstrijd van Lions International. In Lichtenvoorde is, net zoals in Zieuwent, dit initiatief door Lionsclub Oost Achterhoek opgepakt.

De leerlingen van de St Jozefschool hebben er heel bewust voor gekozen om samen een poster te maken. Het resultaat is een poster die bestaat uit allemaal hartjes, een hartje van ieder kind uit de klas. Door extra accenten te leggen in de kleuren vormt zich het vredesteken. De leerlingen hebben de kleuren van de vrede gebruikt, de regenboogkleuren.

De poster heeft als titel 'Vrede is vriendschap, rust in je hart en geen geweld meer, de oorlog is voorbij'. De jury vond het verrassend dat de kinderen heel bewust voor een gezamenlijk project hebben gekozen. Hoewel dat niet geheel volgens de regels is, heeft de jury toch besloten om de poster door te laten gaan naar de tweede ronde. Niet alleen vanwege het achterliggende idee en de kwaliteit ervan, maar ook omdat de poster nog een extra origineel element in zich heeft, namelijk augmented reality. Dit is extra informatie die met het blote oog onzichtbaar is en pas tevoorschijn komt als je het beeld met je mobiel scant. Hiervoor is de app Aurasma nodig. Wordt de app geactiveerd dan krijgt men een kort filmpje te zien van de kinderen die zich - zowel in het Nederlands als Engels - voorstellen als groep 7 van de St Jozefschool. Ook leggen ze helder uit wat vrede voor ze betekent en waarom ze dit als een gezamenlijk project presenteren.
Volgens de St Jozefschool is de app Aurasma is gratis en heel eenvoudig te downloaden: "Kies 'Log in'. Username: Jozef-peace. Password: peace2017. Druk op de knop onder in het scherm van de mobiel. Scan de poster en na een paar seconden kan het filmpje bekeken worden."