Koor Vivace. Foto: PR
Koor Vivace. Foto: PR Foto:

Dialectdienst

AALTEN - Zondag 22 oktober is er weer een oecumenische dialectdienst in de Oosterkerk van Aalten. De dienst begint om 19.00 uur en de voorgangers zijn Pastor Hetty Bresser van de Sint Ludger Parochie en Pastor Jan Leijenhorst van de Protestantse Gemeente Barchem en oud-inwoner van Aalten. Het thema van de dienst is: 'Wieter Kiek'n'. Muzikale medewerking zal worden verleend door organist Gerard Wesselink en gitarist Johan Klein Nibbelink.


Afterparty LP-release TweeFM 'Lief zijn'

MARIENVELDE - De LP-release 'Lief zijn' van TweeFM is op zaterdag 21 oktober om 15.00 uur in Wim's Muziekkelder in Doetinchem. Om dit te vieren is er een afterparty in zalencentrum Heutinck in Mariënvelde. Op dat feest speelt het trio TweeFM liedjes van hun nieuwe LP tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Ook de band Waroww speelt zelf geschreven nummers van 21.30 uur tot 22.30 uur. Iedereen is welkom. Entree is gratis, drank niet.


Gouden jubileum van
koor Vivace Lievelde

LIEVELDE - Koor Vivace uit Lievelde bestaat vijftig jaar. Een goede reden dus voor een muzikaal feestje. Iedereen kan hiervan meegenieten en is welkom op het jubileumconcert op 28 oktober om 20.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. Alle oud-koorleden, -dirigenten en -pianisten hebben een uitnodiging ontvangen en het concert krijgt zo het karakter van een reünie. Het wordt een avond met een mix van oud en nieuw, een avond van genieten van zang en het elkaar (weer) ontmoeten. Het koor krijgt vocale versterking van zes heren bij enkele nummers en dat is het luisteren absoluut waard.

In het jaar 1967 werd in de kerk in Lievelde voor het eerst gezongen door een kinderkoor. Meester Mesman, onderwijzer van de basisschool, nam het initiatief en zijn klas zong in de zaterdagavondmis Nederlandse liederen. Vernieuwend in een tijd waar tot dan toe de hele liturgie in het Latijn gedaan werd. Bij het stijgen van de leeftijd van de leden ging het kinderkoor enkele jaren later over in het Jeugdkoor van Lievelde en toen de naam jongerenkoor ook niet meer van toepassing was, kreeg het koor in 1996 de naam Vivace. Het koor staat sinds 1987 onder leiding van Gerard Berentsen. Bijzonder is dat hij één van de kinderen uit de klas van Meester Mesman was.

Vivace is nu een vrouwenkoor, bestaande uit 23 enthousiaste leden, dat gevarieerde meerstemmige liederen zingt, van geestelijke liederen tot pop- en musicalnummers. Het koor wordt op piano begeleid door Annemarie Hilferink.

Tijdens het jubileumconcert wordt er terug gekeken op 50 jaar Vivace en worden herinneringen opgehaald in beeld en geluid. Vivace hoopt op veel belangstelling voor dit jubileumconcert en nodigt iedereen van harte uit op 28 oktober 20.00 uur bij Erve Kots.


Cursus Presentie voor vrijwilligers

ACHTERHOEK - Project Ruimte Voor Anders Zijn (RVAZ) regio Oost-Gelderland zoekt voor mensen met een psychische handicap of eenzaamheid vrijwilligers die bezoekjes willen afleggen en een luisterend oor willen bieden. De vrijwilligers krijgen een gratis cursus Presentie en begeleiding als er vragen of problemen zijn.

In de cursus leert men onder andere iets over de psychiatrie, wat present zijn inhoudt en wordt dieper in gegaan op zingeving en levensvragen.
Ook wie zelf behoefte heeft aan zo'n vrijwilliger en eens wil praten over zijn of haar vragen of ervaringen, samen wil wandelen of ergens een kopje koffie wil drinken, kan zich aanmelden.

Meer informatie is te vinden op www.ruimtevooranderszijn.nl, bij de coördinator, Ruud van Velzen, tel.: 0573-459416 of bij geen gehoor bij de voorzitter van de werkgroep, Janine Meeuwsen 0575-472375.