Zowel de toehoorders als genieten van het intieme optreden.
Zowel de toehoorders als genieten van het intieme optreden. Foto: Ellen Rombout

De Gracht verzorgt huiskamerconcert

GROENLO - Toen zanger Tim Ebbers het verzoek kreeg om met De Gracht een huiskamerconcert te verzorgen voor de online veiling van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, hoefde hij hier geen seconde over na te denken. "Dat stond buiten kijf," kan hij hier kort over zijn.

Door Henri Walterbos

Ook toetsenist Ernesto Oosthuizen en gitarist Onno Zijdel werkten graag mee, ondanks dat de band al gestopt was. Ebbers deed met koor Vocales uit Groenlo zelf ook nog eens actief mee aan de 24 uurs wandelestafette rondom het terrein van de Muziekkoepel in Groenlo. Het maakte diepe indruk op hem. "Het was een super weekend, met een groot eendrachtig gevoel met elkaar." Ebbers maakte ook als optredend artiest een diepe indruk met een solo-optreden dat menigeen kippenvel bezorgde.

Gelukkige winnaar van het item werd Ellen Rombout uit Groenlo. Zij bracht met 305 euro het hoogste bod uit op het huiskamerconcert. Ze bood erop om het item binnen te halen als verjaardagscadeau voor echtgenoot Wibo die 50 jaar zou worden. Bij een bijzonder feestje hoort een bijzondere invulling. Afgelopen vrijdagavond werd het Abrahamfeest gevierd in huiselijke kring, alwaar 45 gasten aanwezig waren om te genieten van dit unieke optreden. Zo beleefde 'winnaar' Ellen Rombout de avond ook. "Iedereen was benieuwd hoe het zou zijn. Ik kan zeggen 'het was te gek'. Het was akoestisch, dus heel intiem. Je staat er boven op. Op anderhalve meter. Dan wordt het wel heel erg mooi en puur. Zij stapten in ons feestje en wij in hun feestje, zo voelde ik het," vat Ellen het concert in de huiskamer samen. "De jongens vonden het ook gezellig volgens mij. Ze zijn nog een tijdje blijven hangen na afloop. Iedereen vond het te gek." Tim Ebbers bevestigt de woorden van 'de opdrachtgever.' "Het was erg leuk om te doen met zijn drie├źn, in deze kleine setting. Eerder deze week hebben we een keer een avondje bij elkaar gezeten om de nummers door te nemen en ze te repeteren. Wat dan heel mooi is, je bent bevriend met elkaar maar muzikaal klikt het ook nog steeds erg goed. Ook onze drie stemmen mengen goed. We hebben de nummers iets aangepast, een mix van nieuw en oud werk, met het zwaartepunt op het oudere werk. Dat werd een feest der herkenning voor de meesten. Het was een bijzondere ervaring."