Afbeelding
Foto:

Dinsdagochtend 07:45 uur "Ein Grosses Bier, bitte"

Dinsdag 10 oktober 07:45 uur… Buiten in het schemerdonker staat onze parkeerwacht de bussen op te wachten, binnen worden de eerste biertjes getapt.
Het World Police Indoor Soccer Tournament (WPIST) is begonnen!

Van 10 tot en met 12 oktober 2017 heeft de 35e editie van het World Police Indoor Soccer Tournament (WPIST) plaatsgevonden in Eibergen, Groenlo en dit jaar voor het 5e jaar bij de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

WPIST is een internationaal zaalvoetbalevenement voor politiekorpsen waar 208 teams uit 54 verschillende landen aan meedoen. Deelnemers vanuit de hele wereld. Landen als Kosovo, Rusland, Brazilië, Kazachstan en Reunion, een eiland ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius.

Het politieteam van Koeweit meldde zich al een week eerder bij de Hamalandhal voor de laatste trainingen ter voorbereidingen voor het toernooi.

De eerste twee toernooidagen non-stop wedstrijden van 's ochtends 07:30 tot 's avonds 20:30. Wedstrijden van 13 minuten met telkens 1 minuut inspeeltijd. De laatste dag, donderdag, de dag van de play-offs, met wedstrijden van 20 minuten.

Het hele toernooi een gezellige sfeer, een DJ strak naast het veld, wisselspelers die langs de zijlijn dansen op de muziek, een publiek dat fanatiek aanmoedigt en hard meejuicht…

Wij kijken terug op een ontzettend gezellig en geslaagd toernooi!
Bedankt allemaal en…
jusqu'à l'année prochaine,
hasta el próximo ano,
fino all'anno prossimo,
bis nächstes Jahr,
see you next year,
…tot volgend jaar!