Lidy Vos (links) en Nicole Pothof. Foto: Mark Ebbers
Lidy Vos (links) en Nicole Pothof. Foto: Mark Ebbers Foto:

Restyling voor Frederik Hendrik

GROENLO - Frederik Hendrik is al jaren een drukbezocht horecabedrijf op de Markt in Groenlo. Zeker sinds in 2011 het concept van de FH-tjes werd gelanceerd: gasten kunnen op basis van een uitgebreide menukaart een eigen selectie maken van kleine gerechtjes en desserts. Het maakte de, in het stijlvolle voormalige postkantoor gevestigde, horecagelegenheid tot een flinke publiekstrekker, voor Grollenaren en voor liefhebbers uit de wijde omgeving.

Door Mark Ebbers

In april van dit jaar werd de kleinere broer annex buurman De Stadschpomp geopend, met een eigen kaart en sfeer, gericht op lunch, borrelen en dineren. "Toen viel in vergelijking daarmee op, dat bij Frederik Hendrik de drukke jaren hun sporen hadden achtergelaten", aldus Nicole Pothof, gastvrouw bij de twee zaken. Begin oktober onderging Fredrik Hendrik dan ook een flinke restyling, en veranderde de aanduiding van grand café/herberg naar restaurant. "Het is veranderd, maar eigenlijk ook niet", vindt Nicole. Haar compagnon Lidy Vos is het daar mee eens: "We hebben het behoorlijk aangepast, maar dezelfde sfeer behouden, gezellig en stijlvol."

De restyling van het restaurant begon 1 oktober en wordt deze maand nog helemaal afgerond. Frederik Hendrik bleef en blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open voor het publiek. De benedenverdieping is al helemaal klaar, en na de Slag om Grolle – het komende weekend – wordt de laatste hand gelegd aan de bovenverdieping. Daar wordt een extra ruimte in gebruik genomen, met één grote tafel die plaats biedt aan zo'n 15 personen.

De aanpassingen bij Frederik Hendrik zijn vooral zichtbaar in het meubilair, de verlichting en de wandbekleding. Zwart-wit en paars, elementen van marmer. Karakteristiek en sereen. Een historische uitstraling en tegelijkertijd modern. Klassiek en tegelijk gezellig. Aan alles is aandacht besteed: van de fluwelen decoratieve paneeldeuren tot de vernieuwde verlichting en schilderachtige plafonds. "Er is een extra geschilderde rand aangebracht", vertelt Lidy. "Het maakt de plafonds en daarmee de hele ruimte wat warmer."

"We willen laagdrempelig zijn", aldus Nicole, "maar onze bezoekers ook een 'hemelse' ervaring bieden. Mensen moeten bij ons een aantal prettige uren kunnen doorbrengen, met lekker eten en drinken." De capaciteit is bewust beperkt tot 150 stoelen, om de gasten letterlijk de ruimte te geven.

Frederik Hendrik is van dinsdag tot en met zondag geopend. De Stadschpomp is alleen dinsdag gesloten. Het publiek kan dus zeven dagen per week terecht op Markt 2 en/of Markt 4-6 bij gastvrouwen Nicole en Lidy en hun medewerkers.

Ter completering van het team zijn zij op zoek naar een gastvrouw of gastheer voor Frederik Hendrik en De Stadschpomp. Geïnteresseerden voor deze vacature kunnen contact opnemen via het op de website vermelde e-mailadres of telefoonnummer.


www.frederikhendrik.com