Martin en Janny Schuurman voor hun fraai vernieuwde zaak. Foto: Lisa Wellink
Martin en Janny Schuurman voor hun fraai vernieuwde zaak. Foto: Lisa Wellink Foto:

Nieuwe naam, gerenoveerde winkel: Schuurman Keurslager

LICHTENVOORDE – Na een paar dagen hard werken opent Schuurman Keurslager de deuren voor de klant. De winkel en de voorpui zijn opgepimpt, strak en eigentijds. Stoer schoon metselwerk, het plafond is vernieuwd, moderne lampen en een nieuw zitje completeren het geheel. Bij een nieuwe look past een nieuwe naam, vanaf woensdag 25 oktober is de klant van harte welkom bij Schuurman Keurslager.

Door Karin Stronks

Martin en Janny Schuurman runnen de slagerij samen met hun zoon Huib, de familie Schuurman is al sinds generaties een slagersfamilie. Vandaar dat het niet uit kon blijven dat zij in 2008 deze traditie voortzetten door een eigen slagerij te beginnen. Janny Schuurman geeft aan: "Martin en Huib hebben echt passie voor het vakmanschap, ambachtelijke kwaliteit in producten, daar draait het om bij hen. Topkwaliteit vlees, de lekkerste worst en vleeswaren, we maken het allemaal zelf. Met ons ruime aanbod aan vleesproducten is het helemaal niet moeilijk om elke dag een smaakvolle maaltijd te koken. We bedenken ook graag nieuwe producten, zoals de Special, een verrassende combinatie van vlees met groenten, kruiden, kaas en fruit."

Keurslager Schuurman staat ook na de verbouwing en het introduceren van de nieuwe naam voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Daarom kiezen wij ervoor alleen vlees te verkopen dat voldoet aan hoge eisen van kwaliteit en verantwoorde oorsprong. Vanaf het begin onderscheiden wij ons met de lekkerste ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten uit eigen worstmakerij. Het rundvlees in onze toonbank komt van onze vaste mester uit de Achterhoek. Ook het varkensvlees komt uit het vertrouwde gebied rondom Lichtenvoorde. Vertrouwd, ambachtelijk en niet te vergeten zeer smaakvol", zegt Janny Schuurman niet zonder trots.

Om de nieuwe look en de nieuwe naam extra onder de aandacht te brengen heeft Keurslager Schuurman een mooie aanbieding bedacht. Janny: "In de week na de verbouwing, vanaf de opening op woensdag 25 oktober, hebben we een tas vol lekker vlees en worst voor de klant voor slechts 12,50 euro, één aanbieding per klant!" Martin vult aan: "We hebben ook een webshop om het de klant nog makkelijker te maken. Als men vlees bestelt via de webshop voor vier uur 's middags bezorgen wij het de volgende dag aan huis. Voor de voorwaarden zie onze webshop."

www.schuurman.keurslager.nl


Prinsenbal Vènesikke in
Sikkenstal bij Overkamp

VRAGENDER - Na een carnavalloze zomer is het op vrijdag 3 november weer tijd voor een avondje carnaval. Dan zaal Overkamp worden omgetoverd tot Sikkenstal voor het Prinsenbal van carnavalsvereniging De Vènesikke.

Na een mooi regeringsjaar treden Prins Wilfried en Prinses Marion af. Met het motto 'Noo bunt wi-j an 't reur, gas geven en geen gezeur' zwaaiden zij de scepter over carnavalvierend Vragender.

Naast het Prinsenbal, Kindercarnaval en Carnavalsbal in de Sikkenstal bezochten zij ook de buurtverenigingen. Maar ook de Hooghedendag werd door het Prinsenpaar als zeer prettig ervaren.
Tevens werd door het Prinsenpaar ook een bezoekje gebracht aan Vragenderse inwoners die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Een praatje met deze mensen werd door een ieder zeer gewaardeerd.
President Teun opent de avond en direct daarna krijgen Prins Wilfried en Prinses Marion nog één keer de microfoon om de zaal toe te spreken, en kort terugblikken op hun regeringsjaar.

Avond voor afscheid van oude en welkom van nieuwe hoogheden

Ook de jeugd-hoogheden, Jeugdprins Tjebbe Raben, Jeugdprinses Anouk Schilderink, Lakei Mika Terhorst en Hofdame Pien Hijink, komen aan het woord. Onder het motto "Deze carnaval ff geen ge-app, maar doen we met z'n allen de dab!' heersten zij over het kindercarnaval. Aan muziek en dans ontbreekt het evenmin, want zowel de Minigarde als de Dansmarietjes tonen hun act aan het publiek. De Dansmarietjes worden gevormd door een stel nieuwe meiden die voor het eerst een act in elkaar hebben gezet.

Maar het hoogtepunt van deze avond is natuurlijk de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar. De prinsencommissie onder leiding van voorzitter Sven Weeber is afgelopen maanden druk bezig geweest om een nieuw prinsenpaar te vinden, en dat is vast weer gelukt. Na het bekendmaken en feliciteren van het nieuwe prinsenpaar zal het feest losbarsten in de Sikkenstal onder leiding van een dj. Het Prinsenbal in de Sikkenstal begint om 20.11 uur.