Afbeelding

Prachtig festijn ondanks tegenvallend weer

GROENLO - De zesde editie van de Slag om Grolle is achter de rug. Drie dagen lang gingen de re-enactors, de bezoekers én de Grollenaren zelf terug naar 1627. In de oude binnenstad van Groenlo leefden mensen het leven van alledag en 's avonds was het gezellig druk in de kroegen.

Door Kyra Broshuis

Ruim 30.000 bezoekers bezochten het evenement en dat is minder dan bij de vorige editie in 2015. Wel waren er meer re-enactors, 1600 maar liefst, en ook meer nationaliteiten. De nationale pers was vol lof over de Slag om Grolle. Er werd aandacht aan besteed bij het NOS Journaal, Goedemorgen Nederland, Editie NL en Omroep Max. Ook haalde het evenement de voorpagina van de Telegraaf.

Bezoek van prins Maurits
De Slag trok ook koninklijk bezoek: prins Maurits van Oranje-Nassau kwam, incognito, naar de stad en dronk een kopje koffie bij De Mattelier.
Man van het eerste uur Edwin Grothe is tevreden én trots op alle vrijwilligers. "Prachtig dat dit evenement zo gedragen wordt door de Grolse bevolking. Dat is voor ons het grootste compliment dat we kunnen krijgen. We merken ook dat er steeds meer belangstelling is vanuit Duitsland."

Foto's: Lisa Wellink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding