Second Edition. Foto: PR
Second Edition. Foto: PR Foto:

Jubelum voor Kleinkoor Second Edition

Jubelum voor Kleinkoor Second Edition


OOST GELRE - Wat begon als een groep mensen die op zondagochtend onder leiding van Vincent Stapelbroek samen gingen zingen, genaamd ODIVA (Ontspanning Door Inspanning Van Allen), is in de loop der tijd uitgegroeid tot een kleinkoor, dat nu onder de naam Second Edition het zilveren jubileum viert.

In augustus 1992 ontstond de tweede editie van dit koor, vandaar de naam Second Edition. Er werd geoefend op de zondagochtend in de huiskamer van Vincent en zelfs baby’s mochten mee. Dennis Vallenduuk werd toen de vaste pianist van het koor. Sinds 2004 heeft Esther van de Heijden het dirigentenstokje van Vincent overgenomen.
Kleinkoor Second Edition bestaat nu, naast de dirigent en de pianist, uit elf mannen en vrouwen die meerstemmige muziek zingen. Het koor staat bekend om zijn warme koorklank. Het repertoire is breed en bestaat uit tijdloze pop- en musicalsongs en liederen uit lang vervlogen tijden die nog steeds mooi zijn. Second Edition zingt zowel a capella als met pianobegeleiding van Dennis en oefent sinds kort in de nieuwe oefenruimte in De Mattelier in Groenlo. Op 12 november geeft Second Edition vanwege het vijfentwintigjarig bestaan een concert onder de titel: Jubelum, met medewerking van Rutger de Vries, bekend van rol als Jezus in Jesus Christ Superstar in de Steengroeve en van zijn deelname aan Una Voce Particolare. Het jubileumconcert vindt plaats in de Johanneskerk, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde.
Vanaf 14.15 uur is er koffie/thee en om 15.00 uur begint het concert. Om 16.15 uur is er, na afloop van het concert, gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten. De entreekaarten kosten tien euro en dat is inclusief een kop koffie of thee. Ze zijn te verkrijgen bij de koorleden, per mail te reserveren via SecondEdition@kpnmail.nl of bij Dusseldorp fietsen Dijkstraat 9 in Lichtenvoorde, tel. 0544-371229.


Bijeenkomst voor naasten van mensen met psychische aandoening

REGIO - Op dinsdagavond 14 november houdt VIT-hulp bij mantelzorg een themabijeenkomst in Lichtenvoorde over het omgaan met iemand met een psychische aandoening. De bijeenkomst is bedoeld voor familie van mensen met een psychische aandoening en begint om 19.30 uur.

Wanneer iemand in de nabije omgeving een psychische aandoening heeft, is dat van invloed op de mensen die nabij staan. Van hen wordt dikwijls veel geduld, begrip en tact gevraagd. Inzicht in de ziekte en het aangeven van de eigen grenzen is belangrijk. Maar zeker niet gemakkelijk of vanzelfsprekend.
Tijdens deze themabijeenkomst zal Henriëtte Doornenbal, preventiefunctionaris GGNet, Oost Achterhoek ingaan op aandoeningen als terugkerende depressies, angst- en dwang-stoornissen en psychoses. Daarbij staat ze stil bij zaken waarmee een naaste te maken kan krijgen. Ze deelt tips en ervaringen die kunnen helpen om als naaste zo goed mogelijk staande te blijven.
Wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor deze bijeenkomst, kan contact opnemen met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur per telefoon: 0544-820000 of per mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. De koffie en thee krijgt men aangeboden.