Astrid te kronnie en Jan Hahné. Foto: PR
Astrid te kronnie en Jan Hahné. Foto: PR Foto:

Instuif Antoniushove met zang en mondharmonicagroep

LICHTENVOORDE - Zondag 5 november wordt in het Grand Café van woonzorgcentrum Antoniushove een optreden verzorgd door de Mondharmonica Therapiegroep Meddo en het zangduo Astrid te Kronnie en Jan Hahné. Aanvang 14.30 uur. Toegang vijf euro.

Mondharmonica Therapiegroep Meddo
In 2013 richtte Hengeveldenaar Jan Mulleman in Meddo een mondharmonicagroep op voor longpatiënten. Deze manier van therapie vindt zijn oorsprong in Amerika waar David Barrett ontdekte dat het bespelen van een mondorgel een therapeutische uitwerking op longpatiënten heeft omdat je bij het spelen zowel de ingeademde alsook de uitgeademde lucht gebruikt wordt. Al spelend doet men dus ademhalingsoefeningen. Steeds meer longpatiënten uit de regio sloten zich bij de groep aan. Jan Mulleman is inmiddels overgestapt naar de landelijke organisatie van deze therapievorm om mondharmonica te spelen. Docent in Meddo is Cees Hartveld. Hij bespeelt de chromatische mondharmonica. De groep telt vijftien leden. De instuifcommissie biedt MHT Meddo graag de gelegenheid om op de Instuif in Antoniushove op te treden.

Samen Veur Mekare!
Zoals zo vaak bij muziekliefhebbers het geval is: muziek is de passie waarin zij elkaar gevonden hebben. Met allebei vele, verschillende ervaringen in de muziekwereld genieten ze ook van het samen muziek maken. Uit hun repertoire van circa 50 liederen laten ze een kleine collectie horen. Voor de Instuif hebben ze ook een paar 'gouwe ouwe' . Naast Nederlandstalige zullen ze ook enkele anderstalige nummers laten horen.

Kortom het wordt een gezellige muzikale middag met voor elk wat wils. (Zie ook de rubriek Keitjes.)